2021. December 6. Hétfő  Miklós

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Multifunkcionális sportcsarnokot kap a Katona József Gimnázium - Videóval

936 milliós beruházás keretében új, multifunkcionális sportcsarnok építése kezdődhet meg idén nyáron a Katona József Gimnázium udvarán, a jelenleg parkolónak használt területen. Az építkezést 30 százalékos önkormányzati, illetve 70 százalékos TAO forrás teszi lehetővé.  

Két évnyi előkészítő munka eredményeként akár már idén nyáron elindulhat a Katona József Gimnázium új sportcsarnokának építése. A projekt költsége 936 millió forint, ebből 656 milliót társasági adófelajánlások (TAO) tesznek majd ki, Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzata pedig a 280 millió forintos önerővel támogatja a kivitelezést.

A létesítmény 1750 négyzetméter alapterületű, 25×45 méteres lesz. A beruházás mai (csütörtök) sajtótájékoztatóján dr. Vercz Tamás, az SG Kecskemét Futsal ügyvezető elnöke a sportcsarnok multifunkcionális jellegét hangsúlyozta.

– A sportcsarnok az élsport mellett a diáksport és szabadidősport bázisa lesz. A költségek 30 százalékát az önkormányzat, 70 százalékát pedig TAO forrás biztosítja majd – mondta az ügyvezető elnök.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő a rendezvényen arról beszélt, hogy a Móra Ferenc Általános Iskola és Bányai Júlia Gimnázium után egy újabb oktatási intézményben indulhat el nagyberuházás.

– Szívügyem Kecskemét sportja. Külön örülök annak, hogy a délelőtti illetve koradélutáni tanórák, a versenysport után városunk lakossága is használhatja majd a létesítményt – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A Katona József Gimnázium igazgatója szerint a beruházással egy 40 éves álom kezd valóra válni.

– Reméljük, hogy a támogatók is mellénk állnak. Ezúton is szeretném kérni az egykori katonásokat, akik ma már a gazdasági élet meghatározó szereplői, hogy segítsék az építkezést – mondta Szabó István igazgató.

A projekt kapcsán szintén a támogatók szerepét hangsúlyozta Kecskemét polgármestere.

– Arra kérem a cégeket, hogy ne feledkezzenek meg a társasági adófelajánlásokról. Figyeljenek ránk, és támogassák ezt a kezdeményezést. Együtt sikerülni fog, de egyedül nem – emelte ki a sajtótájékoztató végén Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.     

A projekt keretében jelenleg a társasági adótámogatások (TAO) összegyűjtése, valamint a régészeti és kiviteli beszerzési munkálatok előkészületei zajlanak.  Amennyiben minden a tervek szerint alakul, a létesítményt 2022 őszén már birtokba vehetik a diákok és a sportolók.

A Katona József Gimnázium új sportcsarnokában, méretéből adódóan futsal-, kosárlabda-, röplabda- és kézilabda-mérkőzéseket is lehet majd rendezni. A gimnáziumi oktatási óráin kívüli időpontokban pedig a tervek szerint sportszervezetek és a lakosság is kibérelhetik majd a csarnokot.

Élő adás