2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Műsoros délután az adományozóknak

A Kecskeméti Rotary Hétvége program sorozat vasárnap délután egy hangulatos összejövetellel zárult az Evangélikus templomban. Itt a házigazda, a nemrég Kada Elek-díjjal elismert Kis János lelkész köszöntötte a rotaristák és barátaik szoboravató ünnep után együtt lévő közösségét. 

Az immár  Kecskemét egyik szimbólumává vált tárogató hangszer ifjú mesteri megszólaltatója, Takács Emese népzenei szólója után néhány kiemelt vendég szólalt  meg röviden, meghatottan. Így elsőként Erwin Böhm, a kecskemétiekkel jó barátságot ápoló Rotary Club  Schriesheim-Lobdengau alapító elnöke, majd Nagy Gyula, a Tapintható Láthatatlan-projekt magyarországi zászlóbontásának kezdeményezője (Budapest-Dudavár Club). Utánuk  Kácsor-Macska Zsuzsanna, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szervezetének elnökségi tagja, megyei vezető mondta el gondolatait.

Németh László, a Duna House kecskeméti irodáinak  vezetője, a Club korábbi tagja most mint szponzor és a jószolgálati közösség rendszeres támogatója fejezte ki elismerését és köszönetét, bátorítva újabb sikerekre. Mindeközben Korb Vanessza, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója és a  zeneművész generációk értő mestere, Palotás József tanár úr Bartók hegedű-duóiból összeállított nagyszerű csokrot nyújtottak át a jelenlévő művészetbarátoknak. S a zárásként elhangzó kiskunsági tárogató-dallamok előtt még Németh F. László clubelnök adta át a támogatók jelenlévő képviselőinek az exkluzív ajándékokat: Szemők Zsuzsa szobrászművész főtéri alkotásának egy-egy mesterien megformált részletét.

kvj

Élő adás