2020. Október 24. Szombat  Salamon

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Napirenden a szürke szennyvíz és csapadékviz hasznosítása

Szeptember 15-én tartotta ülését a Megyeháza épületében a Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács. A megbeszélés egyik témája a Bugacpusztaházán megvalósítás alatt álló környezetvédelmi mintaprojekt volt. 

A Homokhátság Bács-Kiskun, Pest és Csongrád megyék területét érintő speciális táji, környezeti problémák, adottságok alapján jellemezhető terület. Az összetett megoldásokat kívánó térség egyes fejlesztési kérdéseit hivatott szolgálni a 2013-ban Pest, Csongrád és Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatok által életre hívott Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács. A Tanács elsődlegesen koordinálja az érintett megyei önkormányzatoknak és egyéb, a térségi fejlesztési tanács munkájában résztvevő szervezeteknek a Homokhátság fenntarthatósága érdekében végzett tevékenységét.

A tagok többek között egyeztettek a Tanács által Bugacpusztaházán megvalósítás alatt álló mintaprojektekről, melyekkel a szürke szennyvíz és csapadékvizek elkülönített gyűjtését, épületen belüli hasznosítását, tisztítását és újbóli hasznosítását valósítják meg. A területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. XXI. törvény 2020. július 1-én hatályba lépett módosításának megfelelően új tagokkal bővült a Tanács, amelyre vonatkozóan az SZMSZ módosítás is a mai ülésen került elfogadásra.

forrás: www.bacskiskun.hu

 

Kecskemét percről percre

Élő adás