2021. Június 17. Csütörtök  Laura

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Négy típusú vakcinával oltottak ma Kecskeméten (videóval)

Közel 1500-an vették fel ma (szerdán) a koronavírus elleni vakcinát a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban. Sokan közülük saját maguknak foglalták le a helyszínt és az időpontot az interneten. Mindenkinek, aki érvényes regisztrációval rendelkezik, lehetősége van kiválasztani a számára megfelelő oltóponton az oltása idejét.

Ma közel 1500-an kapták meg a koronavírus elleni oltóanyagot. Az egészségügyben dolgozók Sinopharm, AstraZeneca, Pfizer és Szputnyik vakcinákkal immunizáltak. Farkas Viktor Máté például a kínai vakcina mellett döntött. A KTV stábjának elmondta, egy hétig vacillált, melyiket válassza. - Végül a Sinopharm mellett döntöttem amiatt, mert természetes hatóanyagokból áll - nyilatkozta Farkas Viktor Máté.

Az orvosok, mint mindegyik másik vakcinát, a Sinopharmot is szívesen ajánlják mindenkinek.

– A Sinopharm egy elsőgenerációs oltóanyag, aminek az az előnye az egyéb oltóanyagokhoz képest, hogy a koronavírus mindkét antigenitását adó fehérjéjét tartalmazza, ezáltal az immunrendszer mindkét antigén ellen ellenanyag választ tud termelni. Az oltóanyag emellett még a világon jelenleg terjedő leggyakoribb mutáns vírusok ellen is védelmet nyújt - mondta dr. Patyi Márta, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kórházhigiénikus főorvosa.

A kecskeméti kórházban eddig több mint 70 ezer, Bács-Kiskun megyében pedig 160 ezer vakcinát adtak be eddig az egészségügyben dolgozók. A tömeges oltásnak köszönhetően a kórházban már más ellátásokat is megnyitottak a páciensek előtt.

– Ahogy csökken a fertőzöttek száma, és ahogy az oltásokkal haladunk előre, ütemezetten próbálunk rugalmasan hozzáállni, nyitjuk vissza az egyéb ellátásainkat, szakrendeléseket, egynapos sebészetet. Oda is lehet természetesen időpontot foglalni, senkit nem hagyunk ellátatlanul – hangsúlyozta Pap-Szekeres Anita, a kórház ápolási igazgatója.

A kórház mindeközben készül a május 10-e után kezdődő, 16 és 18 év közöttiek oltására is. Az online időpontfoglalóban jelenleg Sinopharmra és AstraZenecara lehet jelentkezni. Továbbá Szputnyikra tudnak azok időpontot foglalni, akik erről a Vakcinainfótól SMS-t kapnak.

Kecskemét percről percre

Élő adás