2020. Szeptember 28. Hétfő  Vencel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

"Nekünk mindenünk a család" konferencia a könyvtárban

A Házasság Hetéhez kapcsolódva pénteken konferencia napot tartanak a Katona József Könyvtárban. Délelőtt „Nekünk mindenünk a család” témakörben hallhattak előadásokat a résztvevők. 

Idén a „Nekünk mindenünk a család” konferenciával kapcsolódtak a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai a Házasság hete rendezvénysorozatához. A szakmai találkozó számos intézmény, szervezet összefogásával valósult meg pénteken a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban.

Ezen a héten számos program középpontjában a házasság és a család áll. A Házasság Hete egy egyházi kezdeményezés volt, amelyhez mára sok civil szervezet is csatlakozott. Ez a hét alkalmat teremt arra, hogy több szó essen a házasságról, annak előnyeiről. Ehhez kapcsolódva rendezték meg pénteken a Nekünk mindenünk a család elnevezésű konferenciát. A szakmai tanácskozást Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke nyitotta meg pénteken délelőtt.

– Az utóbbi időben a házasság reneszánszát éli. Tavaly több mint százezren kötöttek házasságot. Utoljára 25 éve volt ilyen magas ez a szám. Érdemes arról beszélni, hogy a házasokat milyen intézkedések segítik. Jelenleg ennek a hét pontos akcióterv részletszabályainak kidolgozása zajlik, júliustól kerül bevezetésre a hét pontból öt. Mi a Kopp Mária Intézetben meg fogjuk nézni, hogy ezek milyen hatásokat érnek el, milyen népesedési illetve demográfiai hatásai lesznek – mondta Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke.

A „Nekünk mindenünk a család”  konferencián minden intézmény és civil szervezet a családok szerepéről és fontosságáról tartott előadást. A családok és a gyermekek védelmében és érdekében végzett munkájukba adtak betekintést. 

Élő adás