2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nemzetközi akkreditációt szerzett a Kutyával egy Mosolyért Alapítvány - Videóval

Magyarországon először a Kutyával Egy Mosolyért kecskeméti alapítvány érdemelte ki a világ minden országára érvényes akkreditációt. A megszerzett Assistance Dogs Internetional igazolvány ugyanis bárhol kinyitja az ajtót a segítő kutyások és az oktatók előtt. Önállóbb és szabadabb életet élhetnek innentől a sérült emberek, mert kutyájuk bárhová elkísérheti őket.

Régi álmuk vált valóra a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány tagjainak. A civil szervezet - sok-sok munka gyümölcseként - az Assistant Dog International ( ADI / ADEu) akkreditált tagjává vált. Ezzel elismert és teljes jogú tagjai lettek a világ vezető, a segítő kutyák képzésének legmagasabb szintű kiválósága iránt elkötelezett szervezetnek. Akkreditációjukkal bizalmat, elismerést és jogosultságot kaptak ahhoz, hogy az általuk kiképzett segítő kutyákat nemzetközi igazolvánnyal lássák el, amelyet a világ minden országában elfogadnak.

Bambi, a törpe uszkár már megkapta az alapítvány Assistance Dogs International igazolványát. Vele és fogyatékossággal élő gazdájával, Bratkóné Földesi Ágotával is megismerkedhettek a gyerekek az alapítvány által szervezett nyári táborban az Ifjúsági Otthonban

– Ők már bárhova elmehetnek együtt, állandó társa lesz ez a kiskutya ennek a hölgynek, akinek ettől kezdve jóval nagyobb lehetősége lesz az önálló életre. Az új feladatuk, hogy elektromos kerekesszéket tanuljon megvezetni, ehhez a kiskutyát is hozzá kell szoktatni - mondta dr. Juharos Ágota, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány titkára sikerükről. 

 

Bambi tudása lenyűgözte a tábor résztvevőit, hiszen a kiskutya a szemük láttára segítette le a tépőzáras cipőt vagy húzta le a kesztyűt gazdájáról. Ezek a mindennapi mozdulatok gondot jelenthetnek a mozgássérülteknek, ezért is hatalmas eredmény az, hogy most már bárhová és bármikor velük mehetnek a segítő kutyáik.

A Kutyával egy Mosolyért Alapítvány akkreditációjáról és a nyári táborukról a KTV Kiemelő magazinjából tudhatnak meg többet.

 

Élő adás