2020. Június 4. Csütörtök  Bulcsú

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Öko- és Egészségnapot tartottak

Az ételek kalóriatartalmáról, a biokertészkedésről és a környezettudatos életmódról is tanulhattak a Hunyadiváros lakói. A mai Öko- és Egészségnap a Hunyadivárosi Hetek rendezvénysorozat harmadik tematikus napja volt. 

Vicces mondatok közé csomagolta Dr. Illés Nóra egészségmentor a kicsiknek és nagyoknak egyaránt szánt üzeneteit szerdán délután a Hunyadivárosi Fiókkönyvtárban. A Hunyadivárosi Hetek programsorozat Öko- és Egészségnapjának első előadója az egészséges táplálkozásra fókuszált. 

Átváltottam a kalóriatartalmat, tehát például lehetett választani, hogy megkaphatja az adott terméket, de 200 fekvőtámaszért vagy 30 perc biciklizésért cserébe - mondta Dr. Illés Nóra, egészségmentor, gyógyszerész.

A szerdai nap az egészséges és környezettudatos életmód témáit dolgozta fel. A Természet Házában a biogazdálkodásról is hallhattak az érdeklődők, Gyenes András kertésztől, valamint Szilberhornné Csilla előadásán keresztül is sokat megtudhattak a környezettudatos városi életmódról.

Rendezvény programjai a városrészben élő emberek és közösségek munkáját igyekszik bemutatni. A hét további részén sportnap, főzőverseny és közösségi nap is várja a városrész lakóit. Az új közösségi ház alapkőletételére pénteken délután kerül majd sor.  Szombaton a helyi nyugdíjas klub számára is szerveznek gyűjtést, a befolyt összegből az idősek számítógépparkját szeretnék fejleszteni.

Kapcsolódó cikkeink:

https://hiros.hu/programok/koncertek-es-gyerekprogramok-ozone-a-hunyadivarosban
https://hiros.hu/hirek/kecskemet/muveszetek-napja-a-hunyadivarosban

Élő adás