2020. Április 4. Szombat  Izidor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Oldódott a helyzet, de még vannak problémák a közvilágítással

Az elmúlt két hétben a Kecskeméti Médiacentrumhoz csökkenő ütemben érkeztek bejelentések közvilágítási hibákról. Azonban még mindig vannak problémás helyszínek a városban. A bejelentések után az ellenőrzésünk sem maradhat el. Kollégánk a héten ezt meg is tette.

A Kecskeméti Médiacentrum munkatársa csütörtökön este újra útnak indult, hogy a közvilágítás állapotát felmérje a városban. A csatolt videón látható, hogy éppen a felvétel közben aludt ki egy kandeláber a Vasútkertben. Korántsem oldódott még meg minden probléma, de annyi biztos, hogy hozzánk kevesebb jelzés érkezik mostanában, mint abban a kiemelt időszakban, amikor kialakítottuk ezt a hibajelzési lehetőséget oldalunkon.

A vasútállomás előtti területen még több helyen hibásak voltak a világítótestek csütörtökön este, sötétbe borítva ezzel a parkot és a sétányt. A beérkezett és a szolgáltatónak továbbított lakossági bejelentések alapján, úgy tűnik, hogy ezen a területen visszatérő gondot okoz a közvilágítás. A parkban előfordul, hogy felváltva üzemelnek a lámpák. A közlekedésben ez nem okoz gondot, viszont veszélyeztetheti a személy- és vagyonbiztonságot. Csütörtökön este az Akadémia körút és a Március 15. utca közötti szakaszon találtunk még sötétebb szakaszt a városban. Itt a tízemeletes társasházak melletti gyalog- és kerékpárútnál volt sötét, állítólag több hete nem égnek a lámpák. Ez az autósforgalmat szintén nem zavarja.

A városban észlelt hibás közvilágítást még mindig érdemes bejelenteni a Hiros.hu „Nem világít” menüpontja alatt található bejelentőfelületen keresztül. Ezeket a jelzéseket azonnal továbbítjuk a szolgáltatónak.

 Az észlelt hibák elhárításával és lehetséges okával kapcsolatban megkerestük az NKM Áramhálózati Kft-t, de a Kecskeméti Televízió péntek esti adásáig nem érkezett válasz a szolgáltatótól.

Korábban írtuk:

Milliós nagyságrendű kötbért kér Kecskemét a rossz közvilágítás miatt

Érdemes bejelenteni a hibás közvilágítást

Közvilágítás: kiverték a biztosítékot

Közvilágítás: tizennégy helyből négy helyen javították a hibát

Térképen követhető a város közvilágításának állapota

Nem világít: közel 80 bejelentés a Hiros.hu-ra

Több módon is bejelenthetik a közvilágítási hibákat

Nem világít: már nálunk is bejelentheti a rossz közvilágítást

Összefogás a közvilágítás ügyében

Élő adás