2021. Január 27. Szerda  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Önkénteseket vár a Kecskeméti Mentőállomás

A kecskeméti mentősök munkáját elsősorban önkéntes diszpécserként lehet segíteni. Egészségügyi felsőoktatási intézményben tanulók viszont a koronavírus-minták levételében is közreműködhetnek.

Önkéntes diszpécserként segítheti bárki a kecskeméti mentősök munkáját a koronavírus miatti nehéz időszakban. A CédrusNet Kecskemét felhívása szerint mindennap 10 és 18 óra között van szükség plusz segítségre. A mentőállomás pedig elkülönített helyiséget és minden szükséges védőeszközt biztosít. Mivel a mentőszolgálathoz naponta átlagosan 200-300, sűrűbb napokon 600-700 koronavírus-mintavételi kérelem érkezik a megye területéről, minden segítség jól jön a mentőknek.

Dr. Szekeres Antónia, a Kecskeméti Mentőállomás vezetője korábban elmondta: elsősorban a betegszállítás-irányítás az, ahol önkéntesek is végeznek munkát. A fő feladatuk pedig a mintavételek szervezése, mivel a mentőállomásra érkeznek be a kérőlapok. Ezek alapján értesítik ki a pácienseket, betegeket, hogy mikor és hol történik a mintavételük, valamint hogy mit szabad tenni és mit nem a mintavétel előtt.

Az egészségügyi felsőoktatásban részt vevők nemcsak a telefonhívások lebonyolításában, hanem a minták levételében is segíthetnek a fix mintavételi pontokon vagy személyautóval. Aki szeretné önkéntesként segíteni a mentőállomást, az a 06-76/500-648-as telefonszámon vagy a kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu e-mail címen jelentkezhet névvel és telefonszámmal.

Jelentkezés és információ:
+36-76/500-648
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu

Élő adás