2020. Június 2. Kedd  Anita, Kármen

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Önkéntesség személyre szabva

A „Hírös Diák” Alapítvány önkéntes programja remek választás lehet a 18 és 22 év közötti fiataloknak arra, hogy önkénteskedjenek, új tapasztalatokat szerezzenek, miközben lehetőségük nyílik a „B” kategóriás jogosítvány megszerzésére, valamint az angol nyelv tanulására is. A diákok segítése mellett az alapítvány legfontosabb célja a hátrányos helyzetű fiatalok támogatása. A pályázat a fiatalok munkaerő-piaci beilleszkedését is segíti. A KRESZ és nyelvtanfolyamok mellett tréningeken, önismereti foglalkozásokon és karrirertervezéssel kapcsolatos tanácsadásokon vehetnek részt a jelentkezők.

Azoknak a fiataloknak szeretnének segíteni ezzel a programmal, akik a középiskola elvégzése után még bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnének csinálni a jövőben. Sokan nem mennek azonnal tovább a felsőoktatási intézményekbe, esetleg még gondolkodási időre van szükségük. Az „Önkéntesség személyre szabva” program egy remek lehetőség arra, hogy fél évet hasznosan töltsenek el a fiatalok. Az önkéntes munka során számos új tapasztalatra tehetnek szert a jelentkezők, mindeközben pedig részt vehetnek a „B” kategóriás jogosítvány megszerzését biztosító tanfolyamon, angol nyelvi képzésen, önsegítő foglalkozásokon, továbbá pályaválasztással, karriertervezéssel kapcsolatos tanácsadásokon.

Ezek a tanfolyamok mind azt a célt szolgálják, hogy segítsenek a fiataloknak megtalálni a helyüket a világban. Az angoltudás és a jogosítvány számos munkahelyen előnyt jelent, könnyebb elhelyezkedni ezek birtokában. Sok olyan tréninget is tartanak a program keretében, amelyeken kifejezetten arra fókuszálnak, hogy a fiatalok jobban tudjanak érvényesülni a munkaerőpiacon. Elsajátíthatják például, hogy milyen a jó önéletrajz, vagy hogy hogyan viselkedjenek egy állásinterjún. A csoportfoglalkozások és oktatás mellett a program másik alappillére az önkéntes tevékenység. Havi 80 óra önkéntességet kell a jelentkezőknek teljesíteni, melyet a szervezet saját intézményeiben vagy az együttműködő partnerek által biztosított terepen végezhetnek, például bölcsődében, nappali melegedőben vagy a népkonyhán.

– Most már látjuk, hogy akik kikerültek a féléves tréningekről, egyrészt jogosítványt szereztek, másrészt rengeteg olyan ismerettel gazdagodtak, amelyek segítenek beilleszkedni a munka világába. Sőt talán azt is mondhatjuk, hogy tisztábban látnak azzal kapcsolatban is, hogy merre szeretnének elhelyezkedni – mondta Bihari Mónika szakmai vezető. Az „Önkéntesség személyre szabva” programra 18 és 22 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, akik nem rendelkeznek aktív hallgatói, tanulói, valamint foglalkoztatási jogviszonnyal, és szívesen vennének részt az önkéntes feladatokban.

További információ a www.hirosdiak. hu oldalon, vagy a 06 76/ 614 – 289 telefonszámon kérhető.

Élő adás