2021. Január 27. Szerda  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Online szabadulószoba a hulladékcsökkentés jegyében

A Hírös Agóra idén is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez . Ehhez kapcsolódóan a Kék Elefánt rendhagyó online szabadulószobába várja az érdeklődőket, akik játékosan szerezhetnek hasznos ismereteket, és „Hulladékcsökkentési verseny” társasjátékot is nyerhetnek.

Mi az Európai Hulladékcsökkentési Hét
Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében rendezik meg. A fenntartható jövőért 2009-ben indított kezdeményezésben résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek, saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. 

Mi az a Láthatatlan hulladék
Az idei év fő témája a láthatatlan hulladék kérdése. Amikor levesszük a boltok polcairól nehéz belegondolni, de egyetlen termék „megszületéséhez” rengeteg nyersanyagra és energiaforrásra van szükség, amelyek után bizony hulladék keletkezik.
 

Tudtad, hogy egy darab okostelefon előállítása és csomagolása során 86 kilogramm hulladék keletkezik? Megdöbbentő, igaz?!

Sajnos a termékgyártás során keletkező hulladékok, láthatatlanok maradnak vásárlásaink alkalmával, így közvetetten is terheljük a környezetünket. Az Európai Hulladékmentes Hét idén a szemünk elől rejtve maradó hulladékokról rántja le a leplet.

Bővebb információ az Európai Hulladékcsökkentési Hétről  ITT.

online
SZABADULÓSZOBA A KÉK ELEFÁNTBAN
2020. NOVEMBER 28. 10:00-24:00
Ajánlott életkor: 8-99 éveseknek

Online szabadulószoba

  • Játékunk során egy hulladékokkal teli, zárt szobából kell majd a megfelelő kódsor megadásával kiszabadulnotok.
  • A 4 jelből álló kódsort 4 kérdésünkre adott válaszotok kódjai fogják alkotni.
  • A kérdések témája természetesen a hulladékcsökkentés lesz.
  • Ha helyesen válaszoltok a kérdésekre, szabadok vagytok, megnyertétek a játékot és a tárgyi jutalom is a tiétek.
  • Játszani 2020. november 28. (szombat) 10:00 és 24:00 óra között lehet
    a Kék Elefánt Közösségi Tér facebook oldalán: https://www.facebook.com/Helpi.KekElefant
  • A kódotokat a játék során megadott e-mail címre kell elküldenetek. Erről a címről kapjátok vissza az értékeléseteket, és azt is, mi a teendő, ha nyertetek!
  • A helyes megfejtők mindegyike tárgyjutalomban részesül, mely a „Hulladékcsökkentési verseny” társasjáték A3 méretű, színesben kinyomtatott változata.

Hírös Agóra Nonprofit Kft. 

Élő adás