2019. Augusztus 20. Kedd  István

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Örökbefogadták a kórház csecsemőmentő inkubátorában hagyott kisfiút

Örökbefogadták a Bács-Kiskun Megyei Kórház csecsemőmentő inkubátorában tavaly novemberben talált újszülöttet. A gyámhivatal hivatalos közleménye szerint „véglegesen és megnyugtatóan” rendezték a most három hónapos kisfiú sorsát.

Az újszülött kisfiút 2018. november 7-én hajnalban helyezték el a kecskeméti kórház Nyíri úti telephelyén, a főbejárat mellett található csecsemőmentő inkubátorban. Az egészséges kisfiú súlya akkor 3400 gramm volt, a kórházban a Gábor keresztnevet kapta. Az anya szépen ellátta, megetette, gondosan felöltöztette, és takaróba csavarta, mielőtt elbúcsúzott volna tőle.

Gáborkáról a Bács-Kiskun Megyei Kórház gondoskodott, közben a gyámhivatal intézkedett a gyermek örökbeadása érdekében. A jogszabály szerint nincs szükség az örökbefogadáshoz a szülő hozzájárulására, ha gyermekét babamentő inkubátorban hagyja, és hat héten belül nem jelentkezik a csecsemőért. Jelenlegi információink szerint a kicsiért nem jelentkeztek sem személyesen, sem telefonon a szülei és gyorsan találtak is számára örökbefogadókat, akik még decemberben hazavihették a kisfiút. Gáborka a harmadik baba volt, akit az inkubátorban hagytak. Az inkubátorszoba létrehozása óta 2012-ben és 2016-ban helyeztek el ott újszülöttet.

Élő adás