2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Osztályok költöztek, szigorú óvintézkedéseket tettek a megyei kórházban

A koronavírus járvány második hulláma miatt, fontos változások történtek a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban a betegbiztonság és a folyamatos betegellátás érdekében. Mindezekről lakossági közleményt juttattak el szerkesztőségünkhöz.

Lakossági tájékoztatás!

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, a betegbiztonság és a folyamatos betegellátás érdekében az alábbi változások történtek:

- A Kecskemét, Nyíri úti székhely Hotel épületében található Krónikus Belgyógyászati Osztály, illetve az Ápolási Osztály átköltözött a Kecskemét, Balaton utcai telephelyre a Reumatológiai Osztály helyére. Kérik, hogy a hozzátartozóknak szánt csomagot a megfelelő telephelyre juttassák el.

- A Reumatológiai Osztály átmenetileg fekvőbetegeket nem lát el, a biológiai terápia és a járóbeteg ellátás változatlanul működik.

- A Nyíri úti A épületben található 1. sz. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztály átköltözött a Hotel épület 7. emeletére.

- A Kecskemét, Nyíri úti telephely bejáratainál továbbra is előszűrésen esnek át a kórházba belépők, dolgozók és betegek egyaránt. Az intézményben továbbra is teljeskörű látogatási tilalom van érvényben. A maszk használata a kórház teljes területén kötelező.

- Koronavírus gyanús betegek ellátására - a betegbiztonság érdekében - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház székhelyén, a Nyíri úton található A (új) épület egyes lezárható, izolálható részeit jelölték ki.

- A Sürgősségi Betegellátó Osztály fertőző gyanús betegei az A épület földszintjén kerülnek ellátásra.

- A Sürgősségi Betegellátó Osztály kialakított része, kizárólag sürgősségi eseteket, vagy háziorvos beutaló alapján mentővel továbbított betegeket láthat el, ezért elsődlegesen kérjük, hogy ilyen jellegű panaszaival először háziorvosához forduljon!

- Az enyhe tüneteket mutató koronavírus gyanús eset otthonába bocsátható, otthoni karantén mellett, háziorvosát telefonon értesítse!

- A jelenlegi miniszteri utasítás értelmében, ha a páciensen otthonában légúti panasz, láz jelentkezik, akkor telefonon kell felhívnia háziorvosát vagy a háziorvosi ügyeletet. Az orvos a telefonos kikérdezés alapján állapítja meg, hogy fennáll-e a koronavírus fertőzés gyanúja, illetve szükséges-e a kórházi ápolás.

- Amennyiben fennáll a koronavírus fertőzés gyanúja, de a betegnek enyhe tünetei vannak, akkor otthonában történik meg a mintavétel. Pozitív lelet esetén a beteg otthonában marad, és javasolt a napi telefonos háziorvosi konzultáció.

- Amennyiben a betegnek középsúlyos vagy súlyos tünetei vannak, akkor az orvos értesíti az Országos Mentőszolgálatot, utóbbi pedig gondoskodik a beteg kijelölt kórházba történő szállításáról.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház lakossági tájékoztatóit megtalálja a https://www.kmk.hu/koronavirus-informaciok oldalon.

A betegútra vonatkozó folyamatosan frissített eljárási renddel kapcsolatosan kérjük, tájékozódjon az  https://www.nnk.gov.hu/  illetve a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon.

Élő adás