2020. Június 2. Kedd  Anita, Kármen

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Pályázatot írnak ki a beteg lovak istállójának értékesítésére

Mivel a bérleti pályázat eredménytelennek bizonyult, értékesíteni kívánja a város a Rudolf-laktanyában található „beteg lovak istállóját”. Az erről szóló pályázat kiírásáról is döntöttek a csütörtöki közgyűlésen. A műemléki épület és a hozzá tartozó 1649 m-es terület becsült értéke 44,8 millió forint.

Korábban romkocsmaként szerették volna hasznosítani az egykori beteg lovak istállóját a Rudolf-kertben. A 15 évre szóló bérlésre szóló pályázat azonban eredménytelennek bizonyult. Az önkormányzat nem kapott garanciát a pályázóktól, nem készült konkrét üzleti terv sem a hasznosítással kapcsolatban. Így aztán most eladásra szánja a város az egykori Rudolf-laktanyának ezt a részét.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a napirendhez kapcsolódóan kifejtette, újabb helyzet állt elő a területtel kapcsolatban. Már látható a Rudolf-kert fejlődése, ezért intenzív érdeklődésre lehet számítani. Ezért is döntöttek úgy, hogy értékesítik a területet. A város azt szeretné, ha ott alapvetően szórakoztató, vendéglátó egység kapna helyet.  

Király József, a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság elnöke aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy értékesítés esetén hogyan képviselhetjük a műemlékvédelmi érdekeket valamint a város által kijelölt egységes hasznosítási elképzeléseket.  –  Hiába szabunk feltételeket, nagyon nehéz lesz számon kérni azokat az új tulajdonoson – fogalmazott a képviselő.

A polgármester leszögezte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy érvényesítsék a város érdekeit. Azt azonban nem hagyhatja az önkormányzat, hogy tovább romoljon az épületek állaga. A városvezetés reményei szerint az értékesítéssel végleges megoldást találnának a régóta húzódó problémára.

A vonatkozó jogszabályok értelmében többfordulós nyilvános pályázatot írnak ki az épület és a hozzá tartozó 1649 m2 telek értékesítésére. Az előzetes szakértői vélemény alapján az ingatlan becsült forgalmi értéke bruttó 44.8 millió forint.

A pályázat kiírásáról szóló előterjesztést 15 igennel, két nemmel és négy tartózkodással fogadták el a képviselők.

Élő adás