2020. Május 27. Szerda  Hella

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Parkoló-sokk a megyei kórháznál

Az újonnan kialakított parkolók ellenére még mindig sokan veszítenek több mint negyedórát parkolóhely-keresgéléssel a Bács-Kiskun Megyei Kórház közelében. Aki makacs, és mindenáron a régi, megszokott parkolóhelyeket keresi, szinte biztosan pórul jár. E hét hétfőtől ráadásul egy új fizető parkolóövezettel is számolniuk kell az autózóknak.

A Nyíri út Akadémia körút felőli végén élők a napokban már biztosan felfigyeltek az új parkolóautomatákra, amelyeket a térség fizetős övezetté nyilvánítását követően helyeztek ki. Hétfőtől ezen a területen már fizetni kell a parkolásért. A kórházi parkolóház építése miatt, lakossági kérésre meghozott intézkedés egyelőre a várt eredményt nem hozta meg. Minden parkoló tele volt. Zsúfolásig megtelt a mai reggelen is a Benkó Zoltán Szabadidőközpont parkolója is. A Bács-Kiskun Megyei Kórházba igyekvő autósok, annak ellenére, hogy láthatóan foglalt volt szinte minden hely, egyenesen ebben a parkolóban próbáltak helyet találni.

A megyei kórház területén belül 2 új parkolót alakítottak ki. Egy sorompóval védett, 75 férőhelyes, fizetős parkolót, melyben az első 4 óra ingyenes, utána minden óra 200 Ft. Mellette pedig egy másik 116 férőhelyes teljesen ingyenes várakozóhelyet.  Aki szemfüles, már ma reggel is itt parkolt. Innen körülbelül 5 perc alatt oda lehet érni a rendelőhöz és a kórházhoz.

Mégis sokan inkább a szabadidőközpont oldalában akarnak megállni, amivel akár 20 percet is veszíthet valaki, ha parkolói dugóba keveredik. 

A Bács-Kiskun Megyei Kórház területén belül, az autóbejárón behajtva a mozgáskorlátozottak továbbra is ingyen parkolhatnak. Az új szabályokhoz azonban hozzá kell szokni, aki pedig időt akar spórolni, a tapasztalatok alapján, szinte biztosan jobban jár, ha az újonnan kialakított parkolókat használja.

Korábbi cikkeink a témában:

https://hiros.hu/hirek/igy-parkolhatunk-a-megyei-korhaznal

https://hiros.hu/hirek/atalakul-a-korhaz-kornyekenek-parkolasi-rendje

https://hiros.hu/hirek/tobb-fizetos-parkolot-akarnak-a-korhaz-kornyeken-elok

https://hiros.hu/hirek/kecskemet/elkezdodott-a-korhazi-parkolohaz-epitese

Kecskemét percről percre

Élő adás