2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Projektzáró konferencia a máltaiaknál

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület projektzáróját rendezték meg csütörtökön a Három Gúnár Hotel és Rendezvényházban. A megnyert pályázattal szervezet-, szakmai-, és informatikai fejlesztések valósulhattak meg.

2018 tavaszán kezdődött el a Szervezetfejlesztés a konvergencia régiókban című pályázat, amely november 15-én zárul. Ennek kapcsán csütörtökön tartották meg a projektzáró konferenciát, melyen Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület alelnöke mondott köszöntőt. Ezt követően a résztvevők előadásokon vettek részt, ahol bemutatták milyen projektek valósultak meg. Az uniós forrásból megvalósuló pályázat fontosságáról Molnár Tamás, a projekt menedzsere beszélt.

,,A legfontosabb számunkra az, hogy a munkatársaink számára olyan segítséget  adjunk, amelyet napközben a mindennapi munkájuk során tudnak használni" - emelte ki Molnár Tamás.

A projektmenedzser elmondta, a céljuk az volt, hogy a szeretetszolgálat hajléktalan és idős bentlakásos intézményeinek működését segítsék, szakmailag támogassák. A fejlesztésekre közel 330 millió forint támogatást kaptak. A projekt szakmai vezetője az úgynevezett ,,máltásítást" tartotta a legfontosabbnak.

,,Személy szerint azt tartottam a legfontosabbnak a projektben, hogy ezeket az embereket, a 2-300 dolgozót is és az 5-600 ellátottat is, minél hamarabb és minél jobban tudjuk a szeretetszolgálat körébe integrálni, ha úgy tetszik, Máltásítani, hogy amellett, hogy ők kiváló szakemberek, minél hamarabb érezzék is, milyen a Máltai Szeretetszolgálat tagjának lenni, illetve a Máltai Szeretetszolgálat Egyesület intézményeiben ellátottnak lenni" - mondta Takács Péter.

A projekt során olyan programokat szerveztek, melyekkel az intézmények mindennapi működését könnyítik, mely által reményeik szerint a szolgáltatások magasabb színvonalon működnek majd. A hajléktalanellátásban részt vevőknek informatikai fejlesztéseket biztosítottak. Az idősellátásban pedig egy demenciához kapcsolódó jó gyakorlatot, érzékenyítő tréninget tartottak, valamint kifejlesztettek egy zeneterápiás módszert is.

Élő adás