2021. Április 12. Hétfő  Gyula

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Rendben lezajlott megyénkben a pedagógusok első csoportjának oltása

A múlt héten zajlott le a pedagógusok első csoportjának oltása csütörtöktől szombatig. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban két nap alatt végeztek a kijelöltek immunizálásával, összesen 1400 pedagógus kapta meg a Pfizer vakcinát. A megye további két kórházában, Kiskunhalason és Baján pedig 1900 köznevelésben dolgozót oltottak be az egészségügyben dolgozók.

Dr. Svébis Mihály is beállt oltani pénteken. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatójának segítségére is szükség volt, hiszen sokan érkeztek felvenni a koronavírus elleni vakcinát. Az egészségügyben dolgozók most legfőképpen a pedagógusok oltására fókuszáltak, hiszen 1400 köznevelésben dolgozót kellett immunizálniuk.

- Csütörtökön 1150 pedagógus lett előjegyezve, akiknek meg is történt az oltása. Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon flottul ment, mert időre jöttek, a papírok ki voltak töltve, és magunk is meglepődtünk, hogy kora délutánra már csak egy-egy pedagógus jelentkezett, tehát a nagy többségnek az oltásán már túl voltunk - mondta elégedetten dr. Svébis Mihály, megyei intézményvezető, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója.

Pénteken a további 250 pedagógust még a délelőtti órákban sikerült immunizálniuk a szakembereknek. A kórház rendelőintézetben csütörtökön 11, pénteken 3 oltóponton várta a köznevelésben dolgozókat.

Szombaton a kiskunhalasi Semmelweis Kórházban jártak kollégáink, ahol a három nap alatt összesen 961 pedagógus kapta meg a vakcinát.

- Szerencsére sikeresen meg tudjuk oldani ezeket a kampányszerű oltásokat is, eddig nem volt fennakadás. Hálásan köszönöm a dolgozóimnak azt, hogy a húsvétjukat is beáldozva, szó nélkül oltottak. Mind orvos, mind szakdolgozó vonatkozásában, rendelkezésünkre állt annyi ember, amennyi szükséges az oltópontok működtetéséhez - hangsúlyozta dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója.

A kiskunhalasi kórházban most a katonákon kívül a polgárőrök is besegítettek. Bács-Kiskun megyében tehát az elmúlt kampányoltás során 3300 köznevelésben dolgozó kapta meg a vakcinát. A kórházak pedig már készülnek a pedagógusok második csoportjának oltására is.

 

Élő adás