2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Rendőrmikulás a Petőfi Sándor utcán - Videóval

Különleges rendőri ellenőrzést kaptak ma délelőtt azok az autósok, akik a Petőfi Sándor utcán haladtak a központ felé. A körforgalom közelében ugyanis nem csak egy rendőrjárőr, de egy Mikulás is várta őket. Aki rendben volt, ajándékot kapott, akinél valami hibádzott, figyelmeztetést.

Nem fokozott szigorral, hanem teli puttonnyal érkezett ma délelőtt Kecskemét központjába a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mikulása. A nagyszakállú segédje leintette az autósokat, majd ellenőrizte, rendben vannak-e a vezető és az autó papírjai, valamint utóbbi műszaki állapota. Az információt megosztotta a mellette álló Mikulással, ő pedig csokimikulást adott annak a járművezetőnek, akinél mindent rendben találtak. Ha valakinél hiba merült fel, szóbeli figyelmeztetést kapott.

Ezt a vidám és lelket melengető napot még virgács osztogatásával se akarták elrontani a rendőrség munkatársai, viszont mindenki figyelmét fel szerették volna hívni a felelős közlekedésre. A téli ködös, párás, csúszós, szürke időben különösen jól kell működnie a fékeknek, lámpáknak, ablaktörlőnek, hogy a közlekedés minden résztvevője épségben hazaérjen. Látni, látszani, biztonságosan közlekedni, és vidáman együtt ünnepelni. Ez a Mikulásrendőr legfőbb üzenete, aki akkor volt igazán boldog a mai napon, ha valakinek ajándékot adhatott.

 

Élő adás