2020. Szeptember 19. Szombat  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Rendszám nélküli autót szállíttatott el a városrendészet - Videóval

Forgalomból kivont, rossz műszaki állapotban lévő, rendszám nélküli autók ügyében kell rendszeresen intézkednie a Kecskeméti Városrendészetnek. A közterület-felügyelők ilyenkor először levélben figyelmeztetik a tulajdonosokat, hogy szállíttassák el gépjárművüket, majd, ha ez nem történik meg, a városrendészet intézkedik az autó eltávolításáról. Tegnap (kedden) a Lánchíd utcáról vitt el az autómentő egy rendszám nélküli Volkswagent, ami már régóta zavarta a környékbeli lakókat. 

Rendszám nélkül állt már hosszú ideje egy Volkswagen a Lánchíd utcán. Tulajdonosa a gépjárművön hagyott figyelmeztető levél ellenére nem gondoskodott az elszállíttatásról, így a Kecskeméti Városrendészetnek kellett intézkednie. Tegnap (kedden) délután, a környék lakóinak nagy örömére, az elhagyott autó felkerült egy speciális autómentő járműre. Nem egyedi eset Kecskeméten, hogy a tulajdonosok hátrahagyják rossz műszaki állapotban lévő gépjárművüket.

,,A Kecskeméti Városrendészetnek problémát okoz, hogy Kecskemét város területén igen sok forgalomból kivont, rossz műszaki állapotban lévő, rendszám nélküli gépkocsi van. Ezeket a gépjárműveket a tulajdonosaik, üzemben tartóik közterület-használati engedély nélkül tárolják. Amellett, hogy a városképet rontják, súlyosan veszélyeztethetik a környezetet, mert különféle anyagok, olaj, sav szivároghat ezekből a járművekből" - mondta Dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetője.

Hozzátette, hogy az elszállítás után a tulajdonosnak 180 napig van arra lehetősége, hogy jelentkezzen a gépkocsiért. Ha ezt megteszi, a szállítási és tárolási költség kifizetését követően visszakaphatja az autót. Ha nem veszi fel a kapcsolatot a városrendészettel, a járművet az intézmény értékesíti, vagy egyéb módon hasznosítja.

,,Az elszállított járművek 30-40%-áért azért a tulajdonosaik szoktak jelentkezni. Valóban, itt az a probléma, hogy forgalomból kivont járművekről van szó javarészt, amelyeknek a forgalomból történő hivatalos kivonása több 10 ezer forintba kerülne. Ezt próbálják a tulajdonosok megspórolni" - magyarázta az intézményvezető.

A városképi, köztisztasági és környezetvédelmi szempontok mellett az ilyen elhagyott, rendszám nélküli gépkocsik elszállítása azért is sürgető, mert sok esetben parkolóhelyet foglalnak, és az is előfordulhat, hogy hajléktalanok használják ezeket az autókat átmeneti lakhelyül, ha észreveszik, hogy hosszú ideje érintetlenül állnak.

Élő adás