2020. Január 20. Hétfő  Sebestyén

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Roham a babaváró kölcsönért - Videóval

Kecskeméten is napról-napra növekszik a babaváró hitellel kapcsolatos kérelmek száma. Van olyan bank, ahova országosan már több, mint hétszáz igénylés érkezett. Ezek közül pedig százat már folyósítottak is. De gyermekvállalás előtt álló házaspároknak nyújtott segítség mellett, nagy az érdeklődés a Magyar Falu Programra és a használt lakás esetében igényelhető CSOK-ra.

Már júniusban is nagy volt az érdeklődés a Családvédelmi Akcióterv Babaváró támogatása iránt. Ez júliusban csak fokozódott, amikor bejelentették, hogy az akár10 millió forint szabad felhasználású és kamatmentes kölcsönt a júliusban megszületett babák szülei is igényelhetik.

A családvédelem másik újdonsága a Magyar Falu Program, ami a preferált kistelepüléseken igénybe vehető CSOK-ot és a hozzá kapcsolódó kamattámogatott hiteleket jelenti. Ez Kecskemét környékén Városföldet és Jakabszállást érinti.

A lakásépítésről, korszerűsítésről, vásárlásról szóló konstrukcióknál hosszabb az előkészítési idő, mint a babaváró kölcsön esetében, amelynél legtöbbször elég kétszer felkeresni a folyósító bankot. Az első alkalom a kérelem benyújtás, a második pedig már a szerződéskötés. Ez mindösszesen másfél órát vesz igénybe, tehát a kismamák számára sem megterhelő. Ezt követően már napon belül már folyósítják is az összeget.

Élő adás