2020. Szeptember 28. Hétfő  Vencel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Rotary Adomány Délután: nyolc napon át adnak át ajándékokat diákoknak

Ebben az évben a szokásos főtéri forraltboros kuckó közösségi találkozások alkalmai mellett a Rotary Club  Kecskemét és együttműködői egy újabb jótékonysági forma meghonosításán fáradoznak. December 10-től nyolc napon át értékes ajándékokat adnak át a diákoknak szponzoraik, magánszemélyek felajánlásának köszönhetően.

Az előző hónapok szervező munkájának köszönhetően, az összefogás eredményei december 10-től nyolc napon át kerülhetnek a szélesebb nyilvánosság elé. Magánszemélyek és vállalkozások bizalma révén délután 16:30 és 17:00 óra kezdettel a Hírös Agóra által biztosított színpadon adják át a rotaristák a korábban megszólított kecskeméti és környék beli iskolák diákjainak adományaikat. Az átadáson részt vesznek az iskolák vezetői, a rászorultságot jól ismerő pedagógusok, az ő segítségükkel választották ki a diákokat, előre egyeztetették velük az adományokat.

December 10-én, kedden késő délután egy-egy ménteleki iskolai tanuló kap 100-100 ezer forint értékben olyan technikai segédeszközt, amely tanulmányaiban és mindennapi életében segítségül szolgál. Pénteken estig e héten még a Hunyadi János, Ballószög, a Kodály ÉZI és a Béke Általános Iskola 2-2 diákja, illetve családjuk kap  - az aznap bejelentésre kerülő szponzor  révén – támogató ajándékot,  amelyek között a számítástechnikai eszközök mellett ruhanemű, háztartási eszköz, játék és tűzifa egyaránt szerepel.

Egy kiemelkedő népzenei és táncos tehetség: Takács Emese  Mária  (Hetényegyháza) külön ajándékát a Rotary Karácsony ünnepi vacsora alkalmával veheti majd át.

A december 16 és 20. között is folytatódó Rotary Adomány Délutánokon a megszólított és együttműködő iskolák tanulói kis műsorral szolgálnak a főtéri színpadon az érdeklődő nagyközönség örömére.

 

Élő adás