2019. Augusztus 19. Hétfő  Huba

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Sajtótájékoztató a nemzeti konzultációról

A családok védelméről szóló nemzeti konzultáció fontossága mellett állnak ki Kecskemét országgyűlési képviselői. Salacz László és Zombor Gábor csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a témában, melyen elmondták fontos, hogy Kecskemét polgárai is kinyilvánítsák véleményüket. 

A Nemzeti Konzultációról tartott sajtótájékoztató dr. Zombor Gárbor és dr. Salacz László csütörtökön délelőtt. A rendezvényen elhangzott, hogy az új kormányzati kezdeményezés a családok támogatása érdekében történik, ezért fontos, hogy minél többen kitöltsék és visszaküldjék a kérdőíveket. Olyan kérdésekben kérdezik az állampolgárok véleményét, mint például a főállású anyaság intézményének elismerése.

- A Fidesz-KDNP számára mindig a gyermek volt az első, a család volt az első. Nem véletlen, hogy a Fidesz-KDNP a családpolitikán keresztül próbálja orvosolni  a nemzet problémáit - mondta dr. Salacz László.

Salacz László a már megvalósított intézkedésekről is beszélt a sajtótájékoztatón. Mint elmondta, ezen intézkedések lényege, hogy kiszámíthatóságot és biztonságot sugalljanak a magyar családoknak.

Zonbor Gábor kiemelete, a népesség csökkenést meg lehet akadályozni. A kormány családpolitikája pedig éppen ezt a célt szolgálja.
- Ez nem civilizációs válság, hanem egy olyan folyamat, amelyet közös akarattal, együttműködéssel az ország lakóival együtt egy felelős nemzetben gondolkodó, és nemzet megmaradásában gondolkodó kormány meg tud fordítani - mondta a képviselő.

A sajtótájékoztatón a két kecskeméti országgyűlési képviselő mellett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is kitöltötte a nemzeti konzultáció kérdőívét.

 

Élő adás