2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Sajtótájékoztatót tartott a Nyitott Szemmel Egyesület

A Nyitott Szemmel – a Dél-alföldi Régió Gyermekeiért – Egyesület tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Szó volt a nyári táborokról, az ifjúsági csereprogramról és a 2018-as tervekről is.

Nyári táborokról, külföldi szakmai látogatásokról és ifjúsági csereprogramról tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Fáriné Boros Erika, tagintézményvezető elmondta, nagyon örülnek annak, hogy évek óta segíti a tantestület munkáját a Nyitott Szemmel Egyesület.

Mák Kornél kiemelte, hogy fontos az ilyen civil szervezetek munkája. Kovács Ferenc, önkormányzati képviselő pedig arról beszélt, hogy örömmel támogatják az ilyen kezdeményezéseket, hiszen ezzel a gyerekeknek segítenek.

A sajtótájékoztatón Molnár Árpád Szilveszter, az egyesület elnöke ismertette a lezárult projektet és a nyári terveket. Elmondta, a norvégiai látogatás nem csak az ismerkedésről szólt, megjelentettek egy kiadványt is, amely a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet.

A civil szervezet emellett újabb ifjúsági csereprogramot szervezhet idén, az ERASMUS+ program támogatásával. A program keretében többek között erdélyi, macedón, török, ukrán, portugál, szlovén, görög és magyar fiatalok tölthetnek el egy fejlesztő 10 napos időszakot Kecskemét városában. Kecskemét Megyei Jogú Város városrészi önkormányzati keretből ismét támogatja az egyesületi nyári táboroztatást és az Ifjúsági Közösségi Teret is plusz forrással látja el.

 

Élő adás