2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Sok helyen még mindig akadozik az áramszolgáltatás

Bár vasárnap délutánra az NKM kijavította a középáramú vezetékeket, a télies idő miatt kialakult problémák teljes helyreállítása még több napig is eltarthat. Több helyen még hétfőn is ingadozik az áramellátás.

Mint azt megírtuk, a téliesre fordult időjárás megviselte az áramhálózatot. Vezetékek szakadtak el a fagyott csapadék súlyától, és Kecskemét több pontján, valamint megyeszerte áramszünet volt. A szolgáltató munkatársai napok óta dolgoznak a hibák elhárításán.

Városföldön jelentős áramkimaradások voltak a hétvégén. Sok helyen leolvadtak a fagyasztók, tönkrementek a gázkazánok. A település jegyzőjétől megtudtuk, a szombati áramszünet után vasárnap 17 órakor ment el az áram, hétfőn 5-kor jött meg újra. Ma már volt egy kisebb kimaradás. A településen nagy gondot jelent az ágakra ráfagyott dér. Sok fáról törnek le az ágak a nagy terhelés miatt. Ezért folyamatosan kapcsolatban állnak a katasztrófavédelemmel.

Olvasónk a Kiskertvárosban (Halasi úti hobbik), a Veronika utcában lakik. Azt mondja, nálunk még mindig akadozik a szolgáltatás.

– Szombaton 10-től nálunk este fél 8-ig nem volt áram, aztán még éjszaka többször hol volt, hol nem volt – írta nekünk Marina. - Vasárnap délben egy újabb 2 órás szünet következett. Aztán este óránként pár percre elment az áram. Aztán ma (hétfőn) hajnalban 3 órától körülbelül 7-ig újra áramszünet volt.  De a Kiskertvárosban volt olyan utca, ahol szombat 10-től tegnap estig egyáltalán nem volt áram. A legnagyobb probléma az Árvalányhaj és a Világos utca közötti térségben volt.

Olvasónk elmondása szerint náluk még most is ingadozik az áramszolgáltatás. Időnként vibrál a lámpájuk fénye. Több helyen tönkrement a gázkazán is, a gyakori ki-be kapcsolás miatt

Egy másik kiskertvárosi olvasónk jelezte, a Rózsa és a Tüske utcában 30 órán keresztül volt áramszünet.

Információink szerint Méntelek két részre szakadt áramkimaradás szempontjából. A központi részben és a tanyás területeken hajnali 1 órától délután 3 óráig tapasztaltak áramszünetet, míg alsó Méntelek területén nem volt probléma az árammal. Úgy tűnik, cikkünk megjelenésekor már helyreállt az áramszolgáltatás Méntelek teljes területén.

Szarkási kollégánk arról számolt be, hogy mára virradó éjjel 10-12-szer ment el, majd jött vissza náluk az áram. Kikapcsolták a fűtést, nehogy tönkremenjen a kazánjuk. Kutyáik is nagyon meg voltak ijedve valamitől. Folyamatosna be akartak menni, mint a szilveszteri tűzijátékok idején.

Nem hivatalos információk szerint megyénkben, Csikérián, Mátételkén és Szentkirályon van középfeszültségű vezeték-meghibásodás. Ezeken a településeken lehetséges nagyobb területet érintő áramkimaradás. Kerestük az áramszolgáltatót is az ügyben. Délutánra ígértek részletes tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy állnak a helyreállítási munkálatokkal.

Akik hosszabb ideig maradnak fűtés nélkül, azok Kecskeméten segítséget kérhetnek a polgári védelemtől a 20/401-2221 és a 30/915-7597-es telefonszámokon.

Élő adás