2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Sötétbe borult több városrész, sok helyen nem lehetett főzni sem szombaton

Áram nélkül maradtak szombaton a Kiskertváros, Városföld és Jakabszállás lakói. Több családnak hidegben, főzési lehetőség nélkül kellett átvészelnie az elhúzódó, egész napon át tartó kellemetlenséget - kaptuk a hírt érintett kollégánktól.

Jakabszállás, Városföld és Kiskertváros környékéről érkeztek bejelentések, miszerint szombaton délelőtt 10 óra után megszakadt az áramszolgáltatás. Igaz, hogy már péntek délutántól kezdődően áramkimaradások jelentkeztek, de szombaton délelőtt 10 órától egész napon át teljes áramszünet volt az említett városrészekben. Több száz család maradt a téli hidegben áram és fűtés nélkül. Az említett területek lakossága többször bejelentette a szolgáltatónak a hibát.

Az NKM Áramhálózati Kft. tájékoztatása szerint a probléma oka a vezetékekre nehezedő jég és fagyott zúzmara súlya, ami leszakítja azokat.

A legtöbb családnál csak villanytűzhely van, tehát az ételkészítés sem volt egyszerű. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg családban kisgyerekek, csecsemők vannak.  A legnagyobb közösségi oldalon egy kreatív szülő osztotta meg kakaókészítési technikáját az áramszünet ideje alatt.

Úgy tudjuk, a probléma este fél 8 körül kezdett megoldódni. A legnagyobb közösségi oldalon sorra jelezték az érintettek, hogy elmúlt a vész. Bár valahol még a késő esti órákban sem volt áram.

Szerző: Csősz Alexandra

 

 

Élő adás