2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szamóca- és palántaszezon a piacon

Mostanára csupa szín és illat a Kecskeméti Piaccsarnok – ahol kívül és belül a hirtelen dömpingben megjelenő szamóca, a friss szabadföldi és fóliás idényjellegű zöldségek, valamint a kiültetésre váró virág- és zöldségpalánták uralják az összképet.

A piac igazi nagy szenzációja e hétvégétől a szamóca - ugyanis a hirtelen beköszöntött extrém meleg időjárás miatt hatalmas mennyiségben és minden igényt kielégítő választékban jelent meg a szinte kivétel nélkül mindenki által kedvelt bogyós gyümölcs.

Az árak is tükrözik, hogy hirtelen tömegesen jelent meg a piacon a szabadföldi szamóca, hiszen sok helyen már azt láttuk, hogy mindössze pár nap alatt a gyümölcs elérte a tavaly tapasztalt legkedvezőbb árakat. Így a befőzni való apró szamócát pénteken délelőtt némely árusnál már ötszáz, a szép nagy nassolni valót pedig hatszázötven-hétszáz forintért is kínálták.

Ugyancsak szép felhozatalt lehet tapasztalni zöldségekből, de a szezon másik sláger-növényei: a palánták is nagy választékban jelentek meg. Itt a kiültetés ideje - így mind zöldségpalántákból, mind konyhakerti növényekből, mind pedig virágpalántákból nagyon szép felhozatalt találunk.

Képek és szöveg: Komlós József JR

Élő adás