2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Századik születésnapján köszöntötték Buri Józsefnét

Évtizedeket letagadhatna korából Buri Józsefné, akit századik születésnapján köszöntöttek ma Rávágy téri otthonában. A városvezetés nevében Falu György alpolgármester gratulált a szép korú hölgynek, aki kiváló egészségnek örvend.

Családja körében ünnepelte ma 100. születésnapját Buri Józsefné. Falu György, Kecskemét alpolgármestere is meglátogatta a szép korú Mária nénit. Még szerencse, hogy maszkot viselt, mert bizonyára tátva maradt a szája.

 – Minden túlzás nélkül 30 évet letagadhatna életkorából – lepődött meg az alpolgármester az ünnepeltet látva.

Mária néni éppen a köszöntés napján, október 22-én született, 1921-ben. Amint a beszélgetésből kiderült, világ életében sokat dolgozott, 65 esztendős koráig tanyán éltek. Csak a „faluba” költözés után élvezhette a vezetékes víz, villany, és fürdőszoba kényelmét.

Öt gyermeke közül fia sajnos 45 évesen elhunyt, négy lánya után 8 unoka és 12 dédunoka örvendezteti egy-egy családi rendezvényen.

Városunk alpolgármestere egy csokor virággal, egy könyvvel, egy, a városházát ábrázoló akvarellel, valamint az ilyenkor szokásos köszöntő oklevéllel kívánt még sok-sok egészségben, szeretetben eltöltött évet Mária néninek.

Élő adás