2019. Október 19. Szombat  Nándor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Százmillió forintot nyerhetünk a DAKK üzemeltetésére

Rendkívüli közgyűlésen döntött a képviselőtestület az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz benyújtott pályázat jóváhagyásáról csütörtökön reggel. Ha sikeres lesz a pályázat, akár százmillió forint támogatást is nyerhet az önkormányzat a helyi közösségi tömegközlekedés finanszírozására. 

A rendkívüli közgyűlést egyetlen napirendi pont megtárgyalása miatt hívták össze augusztus 30-ra. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a megszokottól korábban, július 24-én írta ki a települési önkormányzatok közösségi közlekedésének pályázatát, ezért a közgyűlés a nyári szünet miatt már nem tudta megtárgyalni. Ugyanakkor a leadás határideje is rendkívül szoros volt, augusztus 21-ig kellett benyújtani a támogatási kérelmeket. Ennek a kecskeméti önkormányzat időben eleget is tett. Ahhoz azonban, hogy esélyünk legyen erre a támogatásra, a közgyűlésnek határozatban kellett elbírálnia a pályázatot. A határozatot hiánypótlásként nyújtják be szeptember 4-ig.

Az előterjesztő Homoki Tamás alpolgármester elsőként megköszönte a képviselőknek, hogy ilyen nagy számban (19-en) megjelentek a rendkívüli közgyűlésen. Kiemelte, hogy ez a pályázat jelentős mértékben könnyítheti meg a DAKK finanszírozását, lefedheti a közösségi közlekedés jegybevétellel nem fedezhető kiadásait.

– Bízunk abban, hogy októberben már a pályázat sikeréről számolhatunk be a közgyűlésen, és még az idei évben beépíthetjük a támogatást a város költségvetésébe – hangsúlyozta az alpolgármester.

Süli Csontos Ottó (Jobbik) képviselő és Szőkéné Kopping Rita (DK) képviselőnő a támogatás mértékére kérdeztek rá. Kiderült, tavaly mintegy 100 millió forintos támogatást nyert a város ugyanerre a célra, és sikeres elbírálás esetén, idén is ilyen nagyságrendű összegre számíthatunk.

A képviselők a mintegy tíz perces közgyűlés végén 19 igennel, nem és tartózkodás nélkül fogadták el a határozati javaslatot.

Élő adás