2021. Szeptember 24. Péntek  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szemüvegeket ajándékozott a Kecskeméti Szent László Lions Club

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona ellátottai közül, 7 fő részére készíttetett szemüveget a Kecskeméti Szent László Lions Club. A gondozottak ma (hétfő) kapták meg ajándékaikat.  

A Kecskeméti Szent László Lions Club évek óta végez rendszeres ingyenes látás vizsgálatot. A tavaly őszre tervezett szűrést követően a hagyományos októberi Lions Gálaest keretében került volna sor a szemüvegek átadására, de mind a kitelepült szűrést, mind a gála megtartását a pandémia sajnos megakadályozta.

Ezért a klub tagjai most lehetővé tették, hogy a sérülteket ellátó intézmény gondozottai, egyénenként vehessenek részt az ingyenes látás vizsgálaton. A klub évek óta dolgozik a Kuti Optikával, így megszervezték, hogy ott, telefonos egyeztetés után, a járványügyi szabályok betartásával fogadják a Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona gondozottait.

A szűrés eredménye képen, akiknek szükségük volt rá, a klub elkészíttette a szemüvegét, melyek most kerültek átadásra.

A lions mozgalom egyik legfontosabb tevékenysége a látás védelme, melyért világszerte több mint 1,4 millió „oroszlán” küzd!

Élő adás