2020. Szeptember 28. Hétfő  Vencel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szerelőcsapatok versenyeztek Kecskeméten

A XIX. Távhőszolgáltatási Szakmai Napok részeként harmadik alkalommal rendezték meg a TávHősök Viadalát csütörtökön. A másfél napos rendezvénysorozatnak idén Kecskemét ad otthont.

Csütörtökön délelőtt a XIX. Távhőszolgáltatási Szakmai Napokkal párhuzamosan megnyílt a 3. TávHősök Viadala is az Aranyhomok hotelben. Itt a délelőtt folyamán a 9 versenyző csapat teljesítette az elméleti feladatot. Délután a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. Akadémia körúti telephelyén folytatódott a megmérettetés a gyakorlati feladattal.

,,Az a gondolat hívta életre ezt a versenyt, hogy jó volna, ha a gyakorló szakembereink előtérbe helyezése is megjelenne a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének programjában. Tehát elsődleges cél a kétkezi szakemberekre való koncentrálás, másfelől az újszerű, új gyakorlatoknak a megkeresése, megtalálása és megosztása" - hangsúlyozta a verseny szakmai vezetője, Pájer Sándor.

Érkeztek csapatok Budapestről, Debrecenből, Győrből, Székesfehérvárról.

Különlegesség, hogy a Vas megyei csapat regionális alapon, különböző cégek összefogásával szerveződött.

,,Az előző két évben elsősorban hőközpontokra koncentráltunk. Nem volt ez véletlen, mert a fűtésszerelőknek az elsődleges működési területe azért mégiscsak a hőközpont. De van egy másik területe is, ezek a fogyasztói rendszerek. Ebbe beleértendők a lakások és azoknak a belső radiátoros hálózata is. Egyre több munkánk és feladatunk van ezen a területen, és ezért most ezt a feladatot ebbe az irányba nyitottuk" - avatott be a gyakorlati feladat részleteibe a szakmai vezető.

A csapatokat a Kft. telephelyén Horváth Attila ügyvezető is köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy büszke arra, hogy egy olyan verseny házigazdája lehet a Termostar Kft., amelynek főszereplői azok a fűtésszerelők, szakemberek, akik nélkül nincs távhőszolgáltatás.

A gyakorlati feladatra 3,5 óra állt a versenyzők rendelkezésére. A csapatok munkáját pályabírók felügyelték, akik több mint 40 szempontot vettek figyelembe, a szabályos munkaruhától vagy szerszámhasználattól kezdve a nyomáspróbáig.

,,Ennek a versenynek az egyik győztese a fogyasztó. Hiszen ezek a szakemberek a mindennapi munkát a fogyasztónál végzik. A fogyasztónak természetes igénye, hogy jól képzett, színvonalas munkát végezni tudó szakemberekkel találkozzon a mindennapi problémák megoldása során" - emelte ki Zsebe Albert, a zsűri elnöke.

Eredmények:

 

1. CSŐTÖRŐK CSAPAT (T-Szol Tatabányai Szolgáltató Zrt. csapata- Tatabánya)

2. KÓCOSOK (FŐTÁV csapata - Budapest)

3. DEHŐS CSAPAT (Debreceni Hőszolgáltató Zrt. csapata – Debrecen)

 

4. VZM 69 TEAM (FŐTÁV Kisermőmű+FŐTÁV Komfort közös csapata - Budapest)

5. GYŐRHŐSÖK (Győr-Szol Zrt. csapata – Győr)

6. MI-HŐSÖK (Miskolci Hőszolgáltató Kft. csapata -Miskolc)

7. SZÉP-HŐSÖK (SZÉPHŐ Zrt. csapata- Székesfehérvár)

8. PÉTÁV TEAM (Pétáv Pécsi Távfűtő Kft. csapata - Pécs)

9. HŐMANÓK CSAPAT (Régióhő Kft. és SZOMTÁV Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közös

csapata – Szombathely)

 

Közönségdíj: (Youtube szavazáson legtöbb lájkot szerzett csapat bemutató videó) KÓCOSOK csapata (FŐTÁV csapata - Budapest) ezzel a filmmel: v https://www.youtube.com/watch?v=K6B7PBx98T8&list=PLGlwWo_7mVYp1ooaLPzbMbQbq0AeztTjC&index=4

Élő adás