2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szijjártó Péter megvédte a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozóit

Valóban csak a terület és munkaerő a hozzáadott érték, mellyel Magyarország hozzájárul a Mercedes-gyár fejlődéséhez, működéséhez? Mellár Tamás (Párbeszéd) állításait cáfolta Szijjártó Péter ma a Parlementben. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Facebook oldalán megköszönte a külgazdasági és külügyminiszternek, hogy megvédte a kecskeméti Mercedes-gyárban dolgozókat.

- Én azt látom, hogy a világ legmodernebb technológiát meghonosító vállalatok érkeznek Magyarországra. Egy Mercedes legyártása, az szerintem nem lebecsülendő technológiai felkészültséget igényel – hangsúlyozta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a Parlamentben mondta ezt a Párbeszéd politikusa, Mellár Tamás szavaira reagálva. Az ellenzéki politikus ugyanis szerinte kétségbe vonta mindazt a magyarok által hozzáadott értéket, amivel a magyar munkaerő hozzájárul a Mercedes-gyár működéséhez.

Mellár szerint Magyarország a helyet és a munkaerőt adja, nem pedig olyan fontos dolgokat, mint a motor, az automata gépek, és azok beprogramozása.

- Egy gyártósor technikai vezérlése, az valószínűleg komoly szakértelem esetén végezhető csak el. Tehát én óvatosabb lennék ezekkel a minősítgetésekkel – emelte ki Szijjártó Péter. Hozzátette: - Egy Mercedes-gyárat technológiai színvonalában megkérdőjelezni kicsit sok, de nyilván a professzor úr mögött álló életút erre is felhatalmazást jelenthet.

A miniszter szavaiból kiderült, a magyar gyárban dolgozók komoly technológiai felkészültsége és szakértelme, bizony, nélkülözhetetlen a működéshez. Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere Facebook oldalán megköszönte a miniszternek, hogy kiállt a kecskeméti dolgozók mellett:

„Köszönjük Miniszter úr, hogy megvédte a Mercedes-gyárban dolgozókat! Hajrá Mercedes-Benz! Hajrá Kecskemét!”

 

Élő adás