2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Színes programkavalkád a Civil Korzón

Több ezren ismerkedhettek meg a kecskeméti civil szervezetekkel pénteken délután a Deák Ferenc téren. A Civil Korzó, a városi civil szervezetek egyik legnagyobb ünnepe, idén is színes programkavalkáddal várta az érdeklődő járókelőket.

Dr. Bodóczky László  a Kecskeméti Olimpiai Barátok Körének standját mutatta be ma délután a Deák téri Civil Korzón.  A városi civil szervezetek egyik legnagyobb megmozdulására mindenki mással készült. Samu Péterné, a Széktói Nyugdíjas Klub vezetője vidáman nyújtotta át a járókelőknek a zsíros kenyeret. A nyugdíjas szövetség tagjai finom falatokkal, mások ruhaosztással, vagy éppen egészségügyi szűréssel készültek a mai Civil Korzóra.

,,A Városi Civil Kerekasztal nevű önkéntes tömörülés tagjai azok, akik itt bemutatkoznak. Természetesen nem mindenki jött el, hiszen a Civil Kerekasztalhoz 80 körüli számú szervezet tartozik. De ezek közül a 17 sátorban 27 egyesület ténylegesen képviselteti magát" - mondta Kőváriné Dr. Bartha Ágnes, a Városi Civil Kerekasztal soros elnöke.

De több egyesület szórólapot is osztott vagy éppen a színpadon szórakoztatták a járókelőket. Így a kerekasztal tagjainak közel fele bemutatkozhatott. A kultúra, közművelődés, valamint az egészségügy és szociális ellátás területén tevékenykedő civil szervezetek mutathatták meg magukat a közönségnek és egymásnak is. 

,,Egy olyan civil, gazdag életet képviselnek Önök a civil szervezeteikkel és az együttműködő partnerekkel, amiben megmutatjuk azt, hogy nemcsak az egyén boldogulása a fontos, nemcsak a magunk és önmagunk szeretete és kényelme, hanem azon kívül fontos, hogy másokkal együtt közösen tegyünk valamit" - mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

A polgármester megköszönte a régóta működő civil szervezeteknek a több évtizedes munkát, amivel Kecskemét közösségi életét folyamatosan építik és üdvözölte az újonnan szerveződő köröket is, akik közül kiemelte a környezetvédelemmel foglalkozó civil csoportokat. A színpadi műsor és a Deák téri Civil Korzó kiállítói egyaránt kellemes perceket szereztek a járókelőknek. A civil szervezetek pedig azt ígérik, jövőre is igyekeznek bemutatni tevékenységüket egy hasonlóan jókedvű délutánon.

Élő adás