2021. Szeptember 24. Péntek  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szorgos kezek gyomláltak az Érzékelések kertjében - Videóval

Kerti munkákat végeztek ma (szerda) a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai az Érzékelések kertjében. A Kecskeméti Szent László Lions Club által megálmodott kertben, az iskola tanulói technika órák keretein belül gyomláltak és szedték össze az eldobált szemetet.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 5. osztályos diákjai tették rendbe szerdán az Érzékelések kertjét. Az ilyenkor szokásos tavaszi munkálatokat eddig a klub tagjai, az iskola dolgozói és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete önkéntesei végezték. A Kecskeméti Szent László Lions Club által megálmodott, Érzékelések kertjét, az iskola tanulói fogadták örökbe. Ők vállalták a kert gondozását, rendben tartását, így a nyári szünet kivételével ők a rendszeres gazdái.

A fiatalok a munkálatokat a technika órákon belül végzik, a kert ápolásához szükséges eszközöket pedig, a Lions Club adta ajándékba. Ez lehetőséget biztosít számukra, hogy megtanulják a növények fajtáit, a róluk való gondoskodást és a környezet védelmét. A mai napon a megszaporodott gyomoktól tisztították meg a kertet.

A park célja, hogy felhívja a figyelmet a látássérültek életének nehézségeire. A liget a többféle érzékszerv által befogadható információkkal válik érzékelhetővé, így becsukott szemmel bárki átélheti egy vak ember hétköznapi életét. Az Érzékelések kertjét hivatalosan június elején adják át, mivel akkorra készülnek el a KARTS Művészeti Alapítvány egyedülálló hangadó fémszobrai is.

Élő adás