2020. Szeptember 22. Kedd  Móric

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Az ország egyik legfiatalabb flottája a kecskeméti - videóval

Befejezte Kecskemét 45 darabot számláló új buszflottájának gyártását az ITK Holding Zrt. Hétfőn délután az utolsó két jármű elindult Kecskemét felé Debrecenből. A városi arculatnak megfelelő matricázás után már az új buszokon is utazhatunk.

Ma délután már a végső simításokat végezték az egyik szombaton megérkezett Mercedes-Benz Reform busz dekorációján a kecskeméti autóbusztelephelyen. Augusztus 31-én délután pedig az utolsó két új autóbusz is elindult Kecskemét felé, amivel létrejött Magyarország egyik legfiatalabb buszflottája.

- Ez egy rendkívül fontos sikertörténet és mérföldkő, hiszen a tavaly novemberi közgyűlési döntést követően fontos cél volt, hogy megújuljon a kecskeméti közösségi közlekedés autóbuszflottája - mondta Hajdu Márton, az  ITK Holding Zrt. kommunikációs vezetője a helyszínen. - Most már azt tudjuk mondani, hogy a hibrid autóbuszok kivételével, minden egyes gépjármű vadonatúj, ami a közösségi közlekedést szolgálja Kecskeméten.

Az eredeti tervek szerint május végéig érkezett volna meg az összes jármű Debrecenből. A világméretű koronavírus-járvány megnehezítette a gyártást, az alkatrészhiány ellenére augusztus végére elkészültek a buszok.

- Műszaki szempontból semmilyen akadálya nincs annak, hogy azok a buszok, amelyek megérkeznek, már másnaptól forgalomba álljanak. Azonban természetesen a városi arculatnak megfelelő matricázáson még át kell esniük - fűzte hozzá Hajdu Márton. Ez a héten befejeződik, így hamarosan már valamennyi új autóbuszt használhatják a kecskeméti közlekedők.

A 25 db Mercedes Citaro Hybrid csuklós autóbusz mellé a megújult flottában 20 Mercedes-Benc Conecto és 25 Mercedes-Benz Reform 500LE busz érkezett. Az új járművek teljes mértékben hazai fejlesztésű és gyártású autóbuszok.

Élő adás