2020. Május 28. Csütörtök  Emil, Csanád

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Teljesült a kívánság: babahintát kapott a játszótér

Vadonatúj hinta várja a legkisebbeket a Széchenyi sétányon, a Fürkész játszótér szomszédságában. Az apróságok számára is biztonságos játszóeszköz kialakítását a TERMOSTAR Kft. adománya tette lehetővé. A társaság családbarát munkahelyként az elmúlt években számos olyan kezdeményezést támogatott, mely kényelmesebbé teheti a kisgyermekes kecskeméti családok mindennapjait.

Sok szülő jelezte, hogy örömmel vennék, ha a legkisebbek számára is biztonságosan használható eszközzel bővülne a Széchenyi sétányi játszótér. Mivel a környékben nagy számban élnek olyan családok, akik két-három gyermekkel érkeznek a játszótérre, jó lenne, ha a nagyobbacskák ügyességét próbára tevő mászókák, hinták mellett a bölcsődés korú gyerekek igényeinek megfelelő játszóhely is rendelkezésére állna.

Az ötletet Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő karolta fel, és a TERMOSTAR Kft. felajánlásának köszönhetően a héten teljesült a kívánság: babahintával gyarapodott a játszótér.

Az új hinta a Széchenyi sétányi bölcsőde szomszédságába került, amelynek a tavalyi évben fejeződött be teljes felújítása. A beruházásnak köszönhetően a bölcsőde átfogó építészeti, gépészeti, épületvillamossági felújítása és teljes körű energetikai korszerűsítése is megtörtént.

– Családbarát munkahelyként fontosnak tartjuk olyan ötletek támogatását, amelyek hozzájárulnak a kisgyermekes családok életének kényelmesebbé, biztonságosabbá tételéhez. Annak pedig különösen örülünk, hogy egy olyan kecskeméti bölcsőde közelébe került a hinta, amelynek hőszolgáltatásáról immár a TERMOSTAR Kft. csapata gondoskodik, s amely tovább gyarapítja azoknak az intézményeknek a sorát, melyek a korszerű távhőszolgáltatás mellett döntöttek – mondta el Horváth Attila, a TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója.

A társaság büszke rá, hogy saját dolgozói között egyre többen vannak kisgyermekes anyukák, apukák. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy olyan munkahelyi feltételeket biztosítanak számukra, mely összeegyeztethető a családi élettel. Kecskeméti cégként fontosnak tartják, hogy jó kapcsolatot ápolnak az oktatási intézményekkel: minden évben több száz óvodást és iskolást látnak vendégül a Távhőszolgáltatás Napjához kapcsolódó rendezvényeken, rajzpályázataikra pedig az elmúlt kilenc évben több ezer alkotás érkezett, amelyeket a nagyközönség is megtekinthetett a Hírös Agóra Kulturális Központban megrendezett kiállításokon.

- A társadalmi felelősségvállalás szempontjából is követendő az a példa, amit a TERMOSTAR Kft. megjelenít – mondta el kérdésünkre Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő. – A hinta teljes költségét, mintegy 500 ezer forintot magára vállalta a TERMOSTAR Kft. annak érdekében, hogy megvalósulhasson a kisgyermekes családok számára fontos beruházás.

Nemcsik Mátyás hozzátette: a Széchenyi sétány is azok közé a területek közé tartozik, ahol az elmúlt években sikerült folyamatos fejlesztéseket megvalósítani. Tavaly a KÉSZ Csoport jóvoltából megújult a Fürkész játszótér, most pedig babahintával gyarapodott a bölcsőde előtti rész. Folytatni szeretnék a fejlesztéseket a következő időszakban is, elsőként a Nyíri út irányában.

A babahintát, amelyet elsőként a TERMOSTAR Kft. dolgozóinak gyermekei vehették birtokba, a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. készítette el a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. megrendelésére.

Kecskemét percről percre

Élő adás