2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Teltház volt a hétvégén is az Akadémián

A hétvégén a pályákon és a nézőtéren is telt ház volt az Mercedes-Benz Sport Akadémián. Szombaton az Akadémia csapatainak mérkőzései mellett a város iskoláinak 3. osztályos csapatai küzdöttek meg egymással, vasárnap pedig a régió tehetséges ifjú kosarasainak tartottak képzést.

Szombaton az előkészítő csoportok versenyére az Arany, a Béke, a Református, a Zrínyi, a Piarista, a Petőfi és a Szent Imre Általános Iskolák fiataljai érkeztek. Az általános iskolák 3. osztályos csapatai mutatták meg tudásukat és vívtak nagy küzdelmet a pályákon. A gyerekeket és szüleiket Kégel Tamás szakágvezető köszöntötte.

Vasárnap a régió U12 korosztályú tehetségei vehettek részt az összetartáson, amelyet Ivkovic Stojan, a magyar kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakembereivel együtt vezetett. A fiúk Kecskemét mellett Nagykőrösről, Bajáról, Tiszakécskéről érkeztek.

A szövetségi kapitány, egyben a kecskeméti Akadémia külkapcsolataiért és továbbképzésért is felelős szakembere, munkatársai - Csorba Andrea erőnléti edző, Kégel Tamás szakágvezető, Király László és Bindics Gábor edzők, Kovács István technikai munkatárs - segítségével pergő ritmusú továbbképzést tartott a fiataloknak és az őket elkísérő edzőknek.

Élő adás