2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Terményáldás Kisasszony-napon

Terményekért és a kenyérért is hálát adtak ma(csütörtök) délután Kecskeméten a Szent István szobornál. Az eseményen az idei Magyarok Kenyere program eredményeiről is beszámoltak. Kiderült, hogy a program nem ismer határokat.

Zöldségek, szőlő, és más termények kerültek ma délután az oltárra a Szent István Szobránál. Ma délután tartotta egyik legnagyobb ünnepét a Máltai Szeretetszolgálat. A résztvevőket Pitti Katalin Érdemes és Kiváló művész szórakoztatta műsorával.

Kisboldogasszony napja, Szűz Mária születésének ünnepe. Az augusztusi Nagyboldogasszony és a szeptemberi Kisasszony közötti periódus zárónapja. A terményáldó rendezvényen dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ megbízott főtitkára elmondta, határon túlra is jutott a Magyarok Kenyere program lisztadományaiból.

A Máltai Szeretetszolgálat hosszú évek óta megszervezett eseményén Somodi Ferenc, a Kecskeméti Hírös Gazdakör elnöke elmondta idén már 12 éves a program és a megyében most is öt ponton gyűjtötték a búzát.

Dr. Mák Kornél a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében a Városi Civil Kerekasztal mottójából a „Biztonság” szót a mindennapi kenyér meglétével állította párhuzamba.

A terményeket a történelmi egyházak képviselői áldották meg. Majd a nagytemplomban mutattak be szentmisét.

Élő adás