2020. Október 24. Szombat  Salamon

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Tetten érték a szemetelőket (videóval)

Szemetelőket kerített kézre közös munkával a Katonatelepi Polgárőr Egyesület és a Kecskeméti Városrendészet. Egy külterületi, tanyás részen illegálisan lerakott szemétkupac átvizsgálása során neveket és lakcímeket talált a polgárőr egyesület elnöke. Ezek segítettek végül a szemetelők lefülelésében.

Ma délelőtt már csak a nyomaival találkoztunk annak a szemétkupacnak, amelyről a hétvégén fotók készültek. Szelektív hulladékkal teli sárga zsákok, autóalkatrészek, műanyag ládák, szánkó, csapok, de például egy trambulin is hevert a földön. A kupacra a Katonatelepi Polgárőr Egyesület elnöke figyelt fel egy családi program közben.

- Az unokáimmal eljöttünk az őzeket megfigyelni szombaton délután, akkor még nem volt lerakva szemét. Vasárnap délután pedig megtaláltunk körülbelül két köbméter hulladékot - mutatja a fotókat Héjjas János.

A hulladék átkutatása során a polgárőrök találtak néhány nevet és lakcímet kidobott hivatalos papírokon, csomagküldemények címkéin. Ezek segítettek abban, hogy megtalálják a szemét gazdáit, és felvegyék velük a kapcsolatot. Az egyik érintett nagyon együttműködő volt. Elmondta a polgárőröknek, hogy a szemét hozzájuk tartozik, azonban semmi közük ahhoz, hogy ide került.

- Kiderült, hogy egy máriavárosi lakást kiadtak albérletbe hétvégén, péntek-szombat magasságában, és az albérlők megígérték, hogy a szelektív hulladékot kedden kiteszik, mert akkor szállítják el onnan. Nem ezt tették, hanem az összes egyéb felsorolt hulladékkal együtt kivitték - fűzte hozzá Héjjas János.

A polgárőrök és a városrendészek elkezdték figyelni a területet, a szemetelők pedig tegnap délután újra megjelentek azzal a szándékkal, hogy máshova viszik a kupacot. Kiderült, hogy tényleg az albérlők szemeteltek, tettüket a helyszínen elismerték. Végül a Kecskeméti Városrendészet felszólítására a szemetet egy hulladékgyűjtő telepre kellett elszállítaniuk.

Kecskemét percről percre

Élő adás