2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Tizennegyedszer is Civil Korzó (videóval)

14. alkalommal indult útjára a Civil Korzó a Szent István szobor előtt. A rendezvényen 8 kerekasztal mutatkozik be a kihelyezett sátrakban. A mintegy másfél évtizedet megélt eseményt idén is a Városi Civil Kerekasztal szervezte. Engert Jakabné alpolgármester szerint szükség van olyan napokra, mint a mai, amikor a civilek a szürke és dolgos hétköznapokból kilépnek a fénybe.

Újra élettel telt meg a Szent István szobor előtti tér. Idén, két év kihagyás után, ismét megrendezték a Civil Korzót, melyet a Városi Civil Kerekasztal szervezett meg. Ez a civil szervezetek egyik legkiemeltebb szövetsége. Engert Jakabné alpolgármester azt mondta, a civileknek nem csak helyük, hanem fontos szerepük van abban, hogy Kecskemét olyan élhető város, amilyenné közösen tettük.

- Szükség van az olyan napokra, mint a mai. Amikor a civilek a szürke és dolgos hétköznapokból kilépnek a fénybe. Amikor egy-egy rendezvénnyel megmutatják magukat. Felhívják az itt élők figyelmét arra, hogy nem csak léteznek, de értük, értünk, a közös céljainkért dolgoznak - mondta Engert Jakabné, alpolgármester.

Molnár Szilárd, a Városi Civil Kerekasztal elnöke elmondta, ezek a szervezetek működtetik az alapszolgáltatásokat a város intézményeivel közösen.

- Ettől is függ ennek a városnak, Kecskemétnek a sikere, hogy a klímaváltozással, a fenntarthatósággal, az öregedő társadalommal, a digitalizációval szembeni kihívásokkal hogyan is küzdünk meg. A Statisztikai Hivatal friss adatait megnéztem, Kecskeméten kb. 530 civil szervezetet jegyeztek be. Öröm, hogy a Városi Civil Fórum közel 100 szervezetet tudott megszólítani - hangsúlyozta Molnár Szilárd, a Városi Civil Kerekasztal soros elnöke.

Az idei Civil Korzón 8 kerekasztal mutatkozott be 15 sátorban. Az eseményen bemutatókra, kulturális műsorokra került sor, valamint kóstolásokra is várták a vendégeket.

Élő adás