2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Van aki 12 év után kapja meg nyelvvizsga nélkül diplomáját Kecskeméten - Videóval

Már több mint 1500- an adták be kérelmüket a Neumann János Egyetemhez, annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatt kihirdetett akciótervnek köszönhetően nyelvvizsga nélkül jussanak hozzá diplomájukhoz. Az egyetem május közepétől kezdte meg az oklevelek kiállítását.

A kormánydöntés értelmében azok, akik 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tettek vagy tesznek, mentesülnek a nyelvvizsga követelmények teljesítése alól, azaz nyelvvizsga nélkül is megkapják diplomájukat. A kritériumoknak megfelelt hallgatók, egy online ügyintézési rendszeren keresztül igényelhetik diplomáját. Az átvétel két módon lehetséges. Személyesen az Egyetem Oktatási és Képzési Igazgatóságán, előzetes regisztráció alapján, vagy postai úton tértivevényes küldeményként. A Neumann János Egyetem jelenlegi és volt hallgatói közül eddig 1501- en nyújtották be kérelmüket.

-A legidősebb diplomát kérelmező volt hallgatónk 1963-ban született, tehát immár 57 éves, és a legrégebben várakozó hallgató 2008-ban végzett, azaz 12 éve vár a diplomájára – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektore.

Az augusztus 31-i határidővel a jogosultság nem veszik el, a diplomákat ezt követően is kiállítják.

 

Élő adás