2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Több mint 200 nyugdíjas vett részt az idei sportnapon

23 csapat, azaz több mint 200 nyugdíjas vetélkedett a mai napon a Messzi István Sportcsarnokban. Másfél év kihagyás után ismét megszervezhette a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége a Mozdulj Sportnapot.

Labdaterelés, váltófutás, ügyességi feladatok. Nem volt egyszerű dolga az idei Mozdulj! sportnapon résztvevő nyugdíjasoknak. A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége idén is kitett magáért a szervezéssel, hiszen több száz szépkorú vetélkedését kellett megszervezni. A sportnapon több mint 200 nyugdíjas vett részt. Probojáczné Túri Éva, a verseny koordinátora a helyszínen elmondta, fontos a mozgás, ehhez ad inspirációt a sportverseny-forma, de az esemény igazi lényegét és esszenciáját a találkozás öröme adja meg.

Szalókiné Dr. Kiss Katalin, a nyugdíjas szövetség elnöke hozzátette, hogy a kecskeméti nyugdíjas klubok nehéz időszakon vannak túl, hiszen a pandémia alaposan megnyirbálta a nyugdíjasok és a szervezetek mozgásterét egyaránt, de az élet nem állt meg, és a tagok az internet segítségével bebizonyították, hogy igenis képesek a kapcsolattartásra. Az online versenyek is jól sikerültek és minden klub aktív életet élt. Most azonban jó, hogy újra találkozhatnak az idősek. A Mozdulj! sportnap résztvevőit a megnyitón Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is köszöntötte.

A sportot és zenét egybefűzve a Lakó Sándor Kamarazenekar is meglepte a nyugdíjasokat. A Mozdulj! Sportnappal bővebben a Kecskeméti Televízió Kiemelő című magazinja foglalkozik.

Élő adás