2020. Június 2. Kedd  Anita, Kármen

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Több mint 60 alkotó vesz részt idén a Toll és Ecset Alapítvány írótáborában

Több mint 60 alkotó ismerkedik a kortárs és helyi írók és költők műveivel három napon keresztül Katonatelepen a hatodik író táborban. A háromnapos alkotóműhelybe a megye minden pontjáról érkeztek művészek.

A három napos eseményt a Toll és Ecset Alapítvány szervezte idén azzal a céllal, hogy a résztvevők távolabbi alkotók műveit is megismerhessék.

,,Bács megyei költők és írók baráti köre. Ez azt jelenti, hogy Bajától Soltig vannak tagok nálunk, de a tagok zöme azért kecskeméti és Kecskemét környéki" - mondta Kovács István József szervező, Pilinszky Díjas költő.

A táborban több tucat olyan alkotó gyűlt össze idén is, akik már publikáltak. A szervezők saját elmondása szerint is a tábor egy értékcsokrot igyekszik átadni a résztvevőknek. Délelőttönként előadásokat hallhatnak, délutánonként pedig az alkotók mutatkozhatnak be saját novelláikkal és verseikkel.

Fontos, hogy az alkotók közösséget alkossanak, hiszen így komolyabb erőforrásokat tudnak megmozgatni a művészetek népszerűsítése érdekében is. De Kecskeméten komoly külső támogatást is kapnak ezek a csoportok.

,,Nagyon sokan pályáznak a Városi Támogatási Programra, a kulturális keretére. Ahol könyvkiadásra, nyomdai költségekre adunk támogatást. Illetve, ha olyan rendezvények vannak, akkor vagy a Városházát biztosítjuk, vagy az étkezésben segítünk. Tehát általában infrastruktúrában tudunk segíteni" - emelte ki Mák Kornél alpolgármester.

Az alpolgármester a táborozókat köszöntő gondolataiban elmondta, az irodalomra szükség van. A mai sokszor rohanónak mondott világban talán az olvasás és olvasottság ösztönözhet a legjobban bárkit arra, hogy valós, teljes műveltséget szerezzen, a félinformációk halmaza helyett.

Élő adás