2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Több száz kecskeméti vesz részt a Békemeneten

6 busszal indult el több mint 200 kecskeméti zászlókkal és táblákkal, délelőtt 11 órakor a színház elől, Budapestre a Békemenetre. A demonstráción részt vesz Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Lévai Jánosné tanácsnok, Fekete Gábor, Sipos László és Pászti András képviselők is.

A résztvevők ezzel a nyugodt, csendes összefogással tiltakoznak a 2006-os rendőrterror ellen, amikor Gyurcsány Ferenc megcsúfolta a demokráciát, és ismét magyar vér folyt a pesti utcákon, amikor a békés emberek ellen támadtak, kilövették a szemüket, lovastámadásokkal és csonttörésekkel sújtották őket.

A Civil Összefogás Fórum által szervezett békemenet résztvevői 13 órától gyülekeznek a Műegyetem előtt, amely az 1956-os forradalom bölcsője volt. Innen indul majd el a tömeg. Az emberek a 15 évvel ezelőtti Gyurcsányi terror útvonalán vonulnak el a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez. Az ott felállított színpadon délután 15.30-kor folytatódik a megemlékezés, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet.

 

Képgalériánk folyamatosan frissül!

Élő adás