2020. Május 29. Péntek  Magdolna

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Több száz tanulóvezető ült újra volán mögé Kecskeméten-videóval

Újra a volán mögé ülhetnek az autósiskolákban tanulók. A koronavírus miatti vizsga- és képzési stop után a héten ismét elkezdődhettek a képzések és a vizsgák. A kecskeméti Füredi Autósiskolában több százan folytatják a tanulást, azonban mindenkinek szigorú higiéniai előírásoknak kell megfelelnie.

- Már épp a vizsga előtt álltam, amikor a járványhelyzet miatt abba kellett hagyni a vezetést, ezért eléggé rosszul és váratlanul is ért egyben. De most nemrég, kevesebb, mint egy hete elkezdhettem újra vezetni, és már teljesítettem is a kötelező óraszámokat. Tulajdonképpen már csak a vizsgára készülök fel, így mintegy másfél hónapot csúszott az eredeti kitűzött cél, mire le akartam vizsgázni - mondta kérdésünkre Kovács Bence, aki a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt félbeszakítani a gyakorlást, így most a jogosítvány megszerzése is tolódik.

De nem csak Bence járt így, több száz tanulót érint az autósiskolákban a kialakult helyzet.

- Nálunk számszerűsítve 50-60 fő elméleti vizsgázó várta, hogy végre megszűnjön ez a korlátozás, és mehessenek vizsgázni, emellett pedig mintegy 300-400 fő van, akinek a gyakorlatát szakította félbe a járványhelyzet miatti korlátozás. Körülbelül 30-40 vizsgázónk közvetlen vizsga előtt szakította félbe a képzését, és várt arra, hogy feloldják a tiltást - mondta Füredi Tamás közlekedési szakértő, a Füredi Autósiskola és Képző Központ, vezető szakoktatója.

Füredi Tamás szerint, akik már az utakon végezték tanulmányaikat, azoknak 4-6 órával többet kell vezetniük, mert az elmúlt időszakban sokat felejthettek. Azonban mindenkinek szigorú higiéniai szabályokat kell betartani. Kötelező a védőfelszerelés, valamint minden tanuló után fertőtlenítik az oktatók az autót.

Nézzék meg a KTV e témában készített riportját is:

Kecskemét percről percre

Élő adás