2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Tour de Alföld - Azért a szél az úr!

Első alkalommal rendezték meg Kecskeméten az ország leghosszabb egynapos, magyar eredetű kerékpáros kihívását október 2-án. A Tour de Alföld 300 kilométeres távjára nagy volt a nevezési kedv, az ország minden pontjáról érkeztek, hogy legyőzzék eddig ismert határaikat.

A 300 kilométert 18 óra szintidőn belül kellett teljesíteni ahhoz, hogy a kihívást teljesítettnek tekintsék a szervezők. De az Alföld nem adta könnyen magát ezen a napon. Az Alföld velejárója a szél, ezen az októberi napon azonban még inkább feladta a leckét. Napos, de igen erős pofaszélben kellett küzdeni minden egyes kilométeren., csak a táv 2/3-án engedett a szél az erejéből.

Végül mégis nagy elégedettséggel és sikerrel zárult a nap éjfélkor, ahol a célban fáradt de elégedett túrázók fejezték be a megmérettetést.

A regisztrációs díjakból 150.000 Ft adomány gyűlt az Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért részére, melyet a Tour de Alföld tiszteletbeli nagykövete Boronkay Péter paratriatlon világ- és Európa-bajnok vett át a rajt előtt.

 

Élő adás