2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Trófeaszemle a KEFAG-nál

Negyven trófeát, köztük dámvad és gímszarvas agancsokat, illetve vaddisznóbőrt és agyarakat mutatott be hagyományos trófeaszemléjén a KEFAG Zrt. A Bugaci és Észak-Kiskunsági Erdészet közös mustráját idén is a Nyíri erdei Vackor Vár Erdei iskolában tartották.

Közel ötven trófeát mutatott be csütörtökön délután a KEFAG Zrt. Bugaci és Észak-Kiskunsági Erdészete. A dámvad vadászati idénye után minden évben összesítik, hogy milyen trófeákat szereztek a vadászok. A Kiskunsági Vadászkürt Egyesület a hagyományoknak megfelelően búcsúztatta a kilőtt állatokat. A dámvad trófeák mellett gímszarvas agancsot, vaddisznóagyarokat és vaddisznóbőrt is kiállítottak.

,,Ennek több évre visszanyúló hagyománya van, és itt, Kecskeméten összeszedtük a KEFAG Zrt. két erdészetétől 3 vadászterületen a trófeákat. Megjegyzem, ez a trófeagyűjteményünknek csak egy része. Ez a megye középső s északi feléből származó trófeák gyűjteménye" - emelte ki Sulyok Ferenc, a társaság vezérigazgatója.

A Nyíri erdőben közel 5 kilós ( 3188,3190), Bugacon pedig 5 kiló 20 dekás (3194) lett a legnagyobb dámvadtrófea. Ezek a nemzetközi pontozásnak megfelelően aranyérmet értek, de volt számos ezüst és bronzérmes trófea is.

,,A vadászatban is van egy teljesítmény-értékelési rendszer, egy nemzetközi pontozási rendszer alapján, és nagy örömömre szolgál, hogy évről évre gyarapszik az olyan trófeáknak az aránya, amit a vadászati hatóság ez alapján a nemzetközi pontozási rendszer alapján arany, ezüst illetve bronz éremmel díjaz" - mondta Sulyok Ferenc.

Az erdészetek vadgazdálkodásban a természet adta lehetőségeket igyekeznek kihasználni és csak minimális takarmányozással segítik a vadakat. De ugyanolyan fontosnak tartják, hogy a hozzájuk érkező vadászok elégedetten távoznak.

Élő adás