2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Karácsonyfát állítottak az Aranyszarvas téren - Videóval

Új hagyomány indult a Széchenyivárosban hétfőn délelőtt. A Széchenyi sétány végén, a felújított Aranyszarvas téren karácsonyfát állítottak, sőt a Mikulás is meglátogatta a városrészben élő gyermekeket.

Énekszóval várták az Arany János Általános Iskola diákjai a Mikulást a felújított Aranyszarvas téren. A Széchenyi sétány végén egy új hagyomány indult útjára.

– A Széchenyivárosban, ahogyan a többi városrészben is, a terek köré összpontosul a közösségi élet. Az Aradi vértanúk tere a piactérrel, a Széchenyi sétány a játszótérrel látja el ezt a központi szerepet. Most pedig a megújult Aranyszarvas téren vette kezdetét egy új hagyomány: civil kezdeményezésre elindult egy fenyőfaállítás - mondta a helyszínen dr. Salacz László országgyűlési képviselő. Hozzátette, a fenyőfát a környékbeli iskolások díszítették fel, a gyerekek saját maguk készítették a díszeket is. 

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azt mondta, örül annak, hogy a játszóterek, valamint az orvosi rendelők felújítása után a tér is új színben pompázik. 

– Most a tér szívét is rendbe tettük - fogalmazott a polgármester, aki elmondta, szerettek volna fenyőt ültetni, de az időjárás ezt nem tette lehetővé. Így idén egy felajánlásnak köszönhetően állítottak karácsonyfát a gyerekekkel közösen.

– Úgy gondolom, a megújuló tér tovább erősíti a széchenyivárosi közösséget. A megújulás pedig folytatódik a könyvtár felújításával, illetve a református szolgálattal. Így hamarosan méltó, új központja lesz ennek a városrésznek - hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia. 

A tér nagy átalakításon ment keresztül. minden utat és zöldfelületet megújítottak, egy színpadot alakítottak ki, valamint új játszóeszközöket telepítettek a térre.

Boros Gábor, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházásnál nagyon fontos szempont volt, hogy minél több zöldfelületet alakítsanak ki. 

– Arra is gondoltunk, hogy ezt környezettudatosan fent kell tartanunk a jövőben is, ezért a csapadékvizet összegyűjtjük. Tartályokat helyeztünk el a föld alatt, és abból fogjuk megoldani a nyári szárazság idején a növények locsolását - hangsúlyozta Boros Gábor.

A tervek szerint ezentúl itt látogatja majd meg a Mikulás a gyerekeket, a téren pedig a feldíszített karácsonyfa teszi teljessé az ünnepi hangulatot jövőre is.

Élő adás