2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Közösségi kertet alakítanak ki a Szentcsalád Plébánia mellett

Új közösségi kert jön létre a Széchenyivárosban a Szentcsalád Plébánia mellett, amennyiben a közgyűlés április 25-én elfogadja az erről szóló előterjesztést.

Tavaly áprilisban adták át Kecskemét második közösségi kertjét a Széchenyivárosban, a Baptista Templom mögött. A létesítmény 47 parcellája hamar gazdára talált, és azóta igazi közösség kovácsolódott a lelkes kertművelőkből. A közösségi kert olyan népszerű, hogy a Széchenyivárosért Egyesületet csak a múlt héten 8-an keresték meg remélve, hogy kaphatnak egy parcellát ők is - mondta el szerkesztőségünknek Szöllősi Balázs, az egyesület elnöke.

A fotót Banczik Róbert készítette 2018 júliusában a Széchenyivárosi Közösségi Kertben.

Jó hír, hogy hamarosan egy újabb kert jöhet létre a városrészben, a Szentcsalád Plébánia mellett - amennyiben az áprilisi közgyűlésen a képviselők úgy határoznak.

A közgyűlés anyagában olvasható, hogy a kert az eredeti tervek szerint 1500 négyzetmétert foglalt volna el, ám a Szentcsalád Plébánia részéről igény merült fel a terület egy részének szabadidősport-parkként történő hasznosítására. A parkot a plébánia saját erőből alakítaná ki, és fenntartását, gondozását is vállalná.

,,A sportkert kialakításának céljaként a korosztályokon átívelő közösségteremtés megvalósítását jelölték meg" - áll az előterjesztésben.

Figyelembe véve a plébánia kérését, a közösségi kert 1165 négyzetméter nagyságúra csökkenne. Minderről a közgyűlés jövő csütörtökön, azaz április 25-én dönt.

A Baptista Templom mögött jelenleg működő közösségi kertről nemrégiben a Kecskeméti Televízió készített egy összeállítást:

Korábbi cikkeink:

https://hiros.hu/hirek/kecskemet/elo-a-palantakkal-kozossegi-kert-nyilik-a-szechenyivarosban

https://hiros.hu/hirek/kecskemet/uj-kozossegi-kert-a-szechenyivarosban

Élő adás