2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Újabb Értékjáró Sétát látogathatunk a közeljövőben - Videóval

Szeptemberben érkezik az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által szervezett Értékjáró Séta következő állomása. A mai napon Orgoványon forgatta le a Kecskeméti Televízió stábja a promó videót, amelyben a szervezők bemutatják mire számíthatnak az érdeklődők.

 

Orgoványon forgott az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület következő Értékjáró Sétájának előzetes videója, amelyben Danyi Judit és Hegedűs Zoltán, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészei kalauzoltak el bennünket a település kincsei között.

Az egyik helyszín a Dr. Tóth Zoltán Emlékpark, de látogatást tehetünk majd az Orgoványi Helytörténeti Gyűjteményben is, amelyet népi panoktikummal színesítettek. A Hollósi Búvár Birodalom augusztusban nyitja meg kapuit, ahol ki lehet próbálni egy cápaketrecet is.

- A kiállítás egy nagyon elismert, Magyarországról elszármazott tengerkutató gyűjteményéből készült. Ez egy természettudományos élménykiállítás, amin az egész család részt tud venni. De természetesen itt vannak a már jól ismert értékeink - a vendéglátóegységek - úgy mint a Gebauer vendégház, a Venyige Tanya vagy a Végh Birtok, vagy a Regős vendéglő - mondta el stábunknak Ficsor Donát, Orgovány alpolgármestere.

A séta további állomásaként a katolikus temető stációja is helyt kapott. Az Értékjáró Sétára Orgoványon, szeptemberben kerül majd sor. 

 

 

Élő adás