2021. Április 12. Hétfő  Gyula

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Újra kinyithattak az üzletek és a szolgáltatók (videóval)

Újra kinyithattak az üzletek és a szolgáltatók mától, ugyanis tegnap elérte a 2 és fél milliót a beoltottak száma. Az újranyitással kapcsolatos kormányrendelet értelmében az üzletek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva az újfajta négyzetméter alapú szabályok szerint.

Kinyithattak szerdától az üzletek és a szolgáltatók, így ma már a fodrászok, kozmetikusok és más szolgáltatók is fogadhattak vendéget. Tegnap délután Orbán Viktor, miniszterelnök jelentette be az újranyitást.

A kormányrendelet értelmében a kijárási tilalom az este 10 és reggel 5 óra közötti időszakra módosul. Az üzletek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek majd nyitva az újfajta négyzetméter alapú szabályok szerint, vagyis átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló tartózkodhat majd a boltban.

A vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek majd be az éttermekbe a vendégek.  A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

A pedagógusok oltását követően pedig az iskolák és az óvodák április 19-én indulnak újra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Élő adás